Stef Kari: Da postignem 100 poena na jednom meču?!

Mnogo je... Ali, 75 bih mogao! MVP NBA lige govorio o stizanju rekorda Vilta Čembrlejna!

Košarka 20.11.2015 | 14:20
Stef Kari: Da postignem 100 poena na jednom meču?!

Stef Kari je prošle sezone izabran za MVP-ja NBA lige, a i u ovoj sezoni je krenuo u tom tempu. Postiže 33,4 poena po meču, a tome pridodaje po pet skokova i asistencija. Šutira za tri poena 45 odsto. U nekim momentima izgleda kao Supermen na terenu, radi sve što poželi. Mnogi su se razlogom zapitali da li Kari, ako mu se baš zadesi utakmica po meri, može da postigne tih nedodirljivih 100 poena na jednom koje je ubacio Vilt čembrlejn.

"Košarka se mnogo promenila od momenta kada je Čembrlejn igrao i postigao 100 poena. Ne znam koliko bi mi šuteva bilo potrebno da uradim tako nešto. Jako je teško uraditi tako nešto. Ali ako bih imao procenat šuta kao protiv Pelikansa, a da igram 48 minuta... Mislim da bih mogao da ubacim jedno 75 poena ili malo više kada bih ubacivao skoro savršeno. Međutim, 100 je previše".

Karijev rekord karijere je 54 poena na jednom meču. Prvi sledeći rekord koji bi mogao da vreba je onaj Dejvida Robinsona (71), a mogao bi da se približi ili ugozi Kobija Brajanta i njegov skor iz 2006. godine kada je u meču protiv Toronta postigao 81 poen.

Komentari / 0

Ostavite komentar