Шест особа из БиХ помагало терористима

Америчке власти оптужиле су најмање 66 мушкараца и жена за планирање тероризма повезаног са ИСИЛ-ом на тлу Америке, међу којима је и 6 особа из Босне и Херцеговине, пише "Дејли мејл".

Босна и Херцеговина 18.11.2015 | 22:40
Шест особа из БиХ помагало терористима

У причи под насловом "Босанске избјеглице које су финансијски помагале америчке непријатеље" спомиње се шест особа поријеклом из Босне и Херцеговине које су ухапшене и оптужене још у фебруару ове године.

Побјегли су од југословенског рата и добили нову прилику за живот у САД-у. Сада су оптужени за уроту јер су помагали најљућем непријатељу САД-а, пише ДаилyМаил.

Ради се о Рамизу Зијаду Хоџићу (40) и његовој жени Седини (35) који су скупљали новац за војне униформе и тактичку опрему за борце ИСИЛ-а, Ал Qауед-е и Ал-Нусра Фронта у Сирији.

На суђење чекају и Армин Харчевић (37), Нихад Росић (26), Медина Медy Салкичевић (34) те Јасминка Рамић који су се изјаснили кривим прошлог мјесеца.

Судећи по доказима са суда, група је комуницирала телефоном, Фацебоок-ом и емаилом користећи кодне ријечи попут "плажа" која је значила Сирија, те су користили ПаyПал и Wестерн унион начине слања новца терористима.

Свих шест споменутих су рођени у Босни и Херцеговини, те су имигрирали у САД. Троје има статус америчких држављана, док троје има статус имигранта или избјеглице.

НН

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

читалац

18.11.2015 21:52

Нема коментара, а и не чуди ме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

18.11.2015 22:40

За време рата и распада Југославије амерички политичари не тражење Њемачке и римског Папе између СРБа са којима су били савезници у обадва свјетска рата и муслимана изабрали су муслимане да они њима буду пријатељи лажно оптужујући СРБе за измишљене злочине које СРБи као Православни хришћански народ Светог Саве никада нису починили. Жао је зато мени што ја сада јавно морам да кажем истину праву ни по бави ни по стричевима већ по правди Бога истинитог, како су земље НАТО пакта зло сјеме сијале бомбардујући СРБе због муслимана оне сада са својим муслиманским "пријатељима" и пролазе убирајући плодове своје погрешне политике и терористичке напада КАО знак њихове муслиманске захвалности за све добро које МЗ учини за муслимане у Босни и на Косову следећи њихову мржњу и лаж према Православним СРБима. КО ДРУГОМЕ ЈАМУ КОПА ПРАВЕДНИМ ЗАКОНОМ ЖИВОТА ОН САМ У ЈАМУ И УПАДА! ТАКО ЈЕ САДА СА ЗЕМЉАМА ЗАПАДА КОЈЕ ЗБОГ ЊИХОВЕ ДВОЛИЧНЕ ПОЛИТИКЕ НЕ ТРЕБА ЖАЛИТИ ВЕЋ САМО НЕДУЖНИ НАРОД КОЈИ СТРАДА ЗБОГ СВОЈИХ ПРОДАТИ ВОЂА!

Name

Босанац

19.11.2015 05:01

Спаваш ли ти Микаило икада, тебе опасно нешто дрма??? Колико имаш година? Да ти је 300 (а није сигурно), не би успио толико се "школовати". Ти си свјетска Енциклопедија завјера, урота и митологије... Иди болан тражи себи лијека, ако не због себе, онда због своје породице.

Name

огњен пале

18.11.2015 22:23

нека фина друзина

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС И Категорија

18.11.2015 22:48

Ето им они којима су највисе помагали током рата, а нас на стуб срама разапели.Од кога вам брацо амери сада пријети опасност, јел од злих Срба?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није бас тако.

18.11.2015 22:58

Дотицног не знам али знам му дједа. У рату све ово сто цујемо је било легално и помагано од САД у сврху убијања Срба. Децко је поцео радити сто му је дјед и вецина која сад зиви у САД-у радила. Мене моја мати оптузила да халуцинирам да ме неко прислускује. Надам се да све ово иде без Срба. Мене су слусали јер знам породице ове дјеце. 1992. смо били непријатељи. Нисмо пријатељи али их све залим јер су остали заглављени у времену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зито

18.11.2015 22:59

Го..а !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Онако

18.11.2015 23:02

као и 1991. не волим пр**еравање те се надам да и ви сматрате да су ово америцке ствари из тог времена и да не треба пуно паметовати него питати оне којих ни на једној листи нема јер су били толико вазни да су нестали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

18.11.2015 23:31

Кће коме нег свој своме!Па тосу Клинтонови штићеници,слабо му враћају треба мало хуманије Своји су.!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛУКА

18.11.2015 23:36

А СТА ЈЕ СА АНЕСОМ СУБАСИЦЕМ СА ЛАУСА ВИСОКИМ КАДРОМ ДРЗАВНЕ БЕЗБЈЕДНОСТИ КОЈИ ЈЕ ИСТО НЕСТО СПРЕМАО ПО АМЕРИЦИ А БЛ ЈЕ ТЕРОРИСАО УЗ ПОКРИЦЕ ТАДАСЊИХ СЕФОВА ДРЗАВНЕ БЕЗБЈЕДНОСТИ КОПИЛЕ СМРДЉИВО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

19.11.2015 06:13

Хапси и затварај доживотно

ОДГОВОРИТЕ