Разлаз Ајакса и болесног Кројфа!

Човек који је обележио историју амстердамског клуба напустио је функцију саветника јер његови предлози нису усвојени.

Фудбал 20.11.2015 | 08:40
Разлаз Ајакса и болесног Кројфа!

Јохан Кројф је напустио функцију саветника у Ајаксу, јер је амстердамски клуб константно игнорисао његове предлоге. Легендарни 68-годишњи Холанђанин који је овом клубу донео осам титула шампиона те земље и три Купа шампиона отишао је из клуба након дугог премишљања.

Прошло је пуних пет година како је Кројф започео “црвену револуцију” на Амстердам Арени, са намером да продукција младих играча буде приоритет овог клуба. У међувремену, бивши фудбалери Марк Овермарс и Едвин ван дер Сар преузели су кључне роле у менаџменту и постали доносиоци одлука.

Клуб је постао мета критика јавности претходних дана због одлуке да отпусти Вима Јонка, главнокомандујућег у омладинској школи и последњег верном следбеника Кројфовог плана. Јонк, некадашњи провитмац Копљаника, одбио да напусти функцију, док су га колеге тренери у омладинској школи јавно подржали, а Кројф, који је оптужен да је био главни подстрекач побуне, више неће бити саветник.
“Отишао сам из Ајакса”, написао је Кројф у својој данашњој колумни у Телеграфу. “Већ неколико година примећујем отпор мојој визији развоја Ајакса, и чињеница је да се моје идеје не спроводе у дело. Видим да се све имровизује и нећу да будем део те игре. Жао ми је што се овако завршава, што личи на раскол у кући”, додао је Кројф.

Легендарни фудбалер имао је занимљива поређења.
“Ја сам само био директор, имао сам велике планове и очекивао сам да ће све функционисати као аутомобил у рукама спретног возача. Сви они који седе у управи Ајакса мораће да се састану и погледају у очи. Биће им лако да се договоре, али неће више моћи да се покривају Кројфовим именом, јер ја више нисам у клубу”, закључио је Јохан Кројф, који је оболео од рака плућа.

Коментари / 0

Оставите коментар