Razlaz Ajaksa i bolesnog Krojfa!

Čovek koji je obeležio istoriju amsterdamskog kluba napustio je funkciju savetnika jer njegovi predlozi nisu usvojeni.

Fudbal 20.11.2015 | 08:40
Razlaz Ajaksa i bolesnog Krojfa!

Johan Krojf je napustio funkciju savetnika u Ajaksu, jer je amsterdamski klub konstantno ignorisao njegove predloge. Legendarni 68-godišnji Holanđanin koji je ovom klubu doneo osam titula šampiona te zemlje i tri Kupa šampiona otišao je iz kluba nakon dugog premišljanja.

Prošlo je punih pet godina kako je Krojf započeo “crvenu revoluciju” na Amsterdam Areni, sa namerom da produkcija mladih igrača bude prioritet ovog kluba. U međuvremenu, bivši fudbaleri Mark Overmars i Edvin van der Sar preuzeli su ključne role u menadžmentu i postali donosioci odluka.

Klub je postao meta kritika javnosti prethodnih dana zbog odluke da otpusti Vima Jonka, glavnokomandujućeg u omladinskoj školi i poslednjeg vernom sledbenika Krojfovog plana. Jonk, nekadašnji provitmac Kopljanika, odbio da napusti funkciju, dok su ga kolege treneri u omladinskoj školi javno podržali, a Krojf, koji je optužen da je bio glavni podstrekač pobune, više neće biti savetnik.
“Otišao sam iz Ajaksa”, napisao je Krojf u svojoj današnjoj kolumni u Telegrafu. “Već nekoliko godina primećujem otpor mojoj viziji razvoja Ajaksa, i činjenica je da se moje ideje ne sprovode u delo. Vidim da se sve imrovizuje i neću da budem deo te igre. Žao mi je što se ovako završava, što liči na raskol u kući”, dodao je Krojf.

Legendarni fudbaler imao je zanimljiva poređenja.
“Ja sam samo bio direktor, imao sam velike planove i očekivao sam da će sve funkcionisati kao automobil u rukama spretnog vozača. Svi oni koji sede u upravi Ajaksa moraće da se sastanu i pogledaju u oči. Biće im lako da se dogovore, ali neće više moći da se pokrivaju Krojfovim imenom, jer ja više nisam u klubu”, zaključio je Johan Krojf, koji je oboleo od raka pluća.

Komentari / 0

Ostavite komentar