Колашинац: Хитац од 21,10 доноси ми бронзу у Рију!

Српска атлетика има јаке кандидате за медаљу на Олимпијским играма, а и прилику да после много сушних година обрадује нацију на најважнијој спортској манифестацији. Асмир Колашинац за “Блиц” не жели да обећава ништа, али прижељкује успех.

Остали спортови 21.11.2015 | 11:00
Колашинац: Хитац од 21,10 доноси ми бронзу у Рију!

- Незахвално је да обећавам медаље, поготово у атлетици. Увек постоје варирања. Можда је и најбољи показатељ то што више од 40 година нисмо освојили медаљу. Бићу међу првих шест, а потајно се надам и већем резултату - тврди Колашинац.

Наш атлетичар из године у годину подиже ниво резултата.

- Доста сам сигурнији на даљинама преко 21 метар. Верујем да ћу бити у ужем кругу кандидата за медаљу у Рију ако будем здрав. Мотивисан сам, имам жељу, ништа ми не фали да остварим сан. Имао сам проблеме са повредом пред Светско првенство, али нисам желео да тражим алиби.

Асмир зна која је добитна комбинација за освајање медаље на Олимпијским играма.

- Желим да будем што константнији на даљинама преко 21 метар. Нека реалност је освајање бронзане медаље, а то ми судећи по историјату Олимпијских игара доноси хитац од 21,10 метара.

До Олимпијских игара наш атлетичар ће имати још такмичења.

- Очекује ме Европско првенство, мени битно такмичење јер долази месец и по дана пре Рија. Освојена медаља би ми додатно повећала самопоуздање. У том случају бих ишао растерећанији на Игре, а када сте растерећени и спремни, то је добитна комбинација.

Иза Колашинца је успешна календарска година крунисана седмим местом на Светском првенству.

- Поставио сам и лични рекорд, надам се да ће се та тенденција раста наставити и да ћу то крунисати медаљом у Рију - прижељкује Колашинац.

До одличја можемо нас четворо

Асмир Колашинац је изнео очекивања и о осталим нашим адутима у Рију.

- У игри за медаљу у Рију бићемо Ивана Шпановић, Емир Бекрић, Татјана Јелача и ја, док ће шансу из прикрајка вребати Михаил Дудаш.

Коментари / 0

Оставите коментар