Kolašinac: Hitac od 21,10 donosi mi bronzu u Riju!

Srpska atletika ima jake kandidate za medalju na Olimpijskim igrama, a i priliku da posle mnogo sušnih godina obraduje naciju na najvažnijoj sportskoj manifestaciji. Asmir Kolašinac za “Blic” ne želi da obećava ništa, ali priželjkuje uspeh.

Ostali sportovi 21.11.2015 | 11:00
Kolašinac: Hitac od 21,10 donosi mi bronzu u Riju!

- Nezahvalno je da obećavam medalje, pogotovo u atletici. Uvek postoje variranja. Možda je i najbolji pokazatelj to što više od 40 godina nismo osvojili medalju. Biću među prvih šest, a potajno se nadam i većem rezultatu - tvrdi Kolašinac.

Naš atletičar iz godine u godinu podiže nivo rezultata.

- Dosta sam sigurniji na daljinama preko 21 metar. Verujem da ću biti u užem krugu kandidata za medalju u Riju ako budem zdrav. Motivisan sam, imam želju, ništa mi ne fali da ostvarim san. Imao sam probleme sa povredom pred Svetsko prvenstvo, ali nisam želeo da tražim alibi.

Asmir zna koja je dobitna kombinacija za osvajanje medalje na Olimpijskim igrama.

- Želim da budem što konstantniji na daljinama preko 21 metar. Neka realnost je osvajanje bronzane medalje, a to mi sudeći po istorijatu Olimpijskih igara donosi hitac od 21,10 metara.

Do Olimpijskih igara naš atletičar će imati još takmičenja.

- Očekuje me Evropsko prvenstvo, meni bitno takmičenje jer dolazi mesec i po dana pre Rija. Osvojena medalja bi mi dodatno povećala samopouzdanje. U tom slučaju bih išao rasterećaniji na Igre, a kada ste rasterećeni i spremni, to je dobitna kombinacija.

Iza Kolašinca je uspešna kalendarska godina krunisana sedmim mestom na Svetskom prvenstvu.

- Postavio sam i lični rekord, nadam se da će se ta tendencija rasta nastaviti i da ću to krunisati medaljom u Riju - priželjkuje Kolašinac.

Do odličja možemo nas četvoro

Asmir Kolašinac je izneo očekivanja i o ostalim našim adutima u Riju.

- U igri za medalju u Riju bićemo Ivana Španović, Emir Bekrić, Tatjana Jelača i ja, dok će šansu iz prikrajka vrebati Mihail Dudaš.

Komentari / 0

Ostavite komentar