Послаћу их Богу, нек' Он види шта ће с њима

Бог може да прашта терористима, а на мени је да их пошаљем њему, поручује руски предсједник Владимир Путин.

Свијет 18.11.2015 | 12:03
Послаћу их Богу, нек' Он види шта ће с њима

Реми Малуф, новинар и водитељ канала "Русија данас", објавила је на Твитеру ову Путинову изјаву након што је потврђено да је руски "Ербас" изнад Египта срушен помоћу бомбе.

Након тога дошло је до крвавих напада на Парижане, па је француски предсједник Франсоа Оланд поручио да је "Исламска држава" - "највећа фабрика терориста икада".

Услиједили су координисани удари ваздушних снага Русије и Француске на Раку и друге исламистичке локације у којима су убијена 33 џихадиста у посљедња 72 часа.

Руски предсједник потписао је указ о формирању државне комисије за борбу против финансирања тероризма, саопштено је данас из Кремља.

Путин је, такође, наложио да институције као што су тужилаштво, Централна банка Русије, као и региони пошаљу материјале о лицима умијешаним у тероризам новоформираној комисији.

"Руски предсједник потписао је указ о 'Државној комисији за борбу против финансирања тероризма'", саопштено је из Кремља.

У саопштењу се препоручује да надлежне службе пошаљу овој комисији и информације у могућој умијешаности организација у терористичке активности, преноси "Спутњик".

Новинари су очекивали одговоре на бројна незгодна питања и од америчког предсједника Барака Обаме.

"Зашто САД, земља са највећом војском на свијету, пружа подршку свакој другој држави када је ријеч о борби против `Исламске државе`, а сама не може да среди те гадове", упитао га је новинар.

Коалиција под вођством САД наводи да је у посљедњих мјесец дана погодила 175 циљева "Исламске државе", повезаних са производњом, превозом и препродајом нафте, једног од главних извора финансирања за милитанте.

Обама најављује наставак досадашње стратегије, "која ће остварити резултате, али је за то потребно вријеме".

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

рус

18.11.2015 11:19

путин је пенцилин за исил и сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кад тад

18.11.2015 14:04

А јеси ли био тамо и видио дјелује ли,па видис ли цорави створе да су арапи неустрасиви,досли у срце европе

Name

Михаило Микић

18.11.2015 15:54

Путин је племенита и велика РУСКА ДУША створена од КГБ. Зато Путин има разумевања и за исламске терористе организоване од тајни владара из сенке. Путин зато жели научен од римског Папе да душе екстремни муслимана спаси тако про ће муслиманске терористе да шаље код Бога да Алах њима суди. Заиста нумано. Америка ће зато сузе да рони што Путин пресели њезину војску против Асада окупљене У демонократској опозицији са овог на онај свијет!

Name

Ццц

18.11.2015 11:19

Људи, уведите строгу контролу, какве се то бомбе бацају доле, јер ваздух не познаје границе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

18.11.2015 11:54

"Зашто САД, земља са највећом војском на свијету, пружа подршку свакој другој држави када је ријеч о борби против `Исламске државе`, а сама не може да среди те гадове?", упитао га је новинар. ____ Одговор новинару: Интерес најкрупнијег свјетског капитала влада САД-ом а Обама је само пијунчић који извршава наложено, као и многи други прије њега. Ако нећеш слушати, биваш макнут, овако или онако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

18.11.2015 12:22

Путин... Атеиста који вјерује у Бога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

18.11.2015 15:08

Само настави гоподине. Вјерујемо у твоју стратегију. Узпут да напишем да је Путин био крштен када су то комунисти строго санкионисали...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кад тад

18.11.2015 16:23

Аман Путаље јеси опасан,ха ха ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре кад тад

18.11.2015 18:23

Доце путаљ и теби главе и овим твојим из Маоце само сацекајте мало

ОДГОВОРИТЕ