Poslaću ih Bogu, nek' On vidi šta će s njima

Bog može da prašta teroristima, a na meni je da ih pošaljem njemu, poručuje ruski predsjednik Vladimir Putin.

Svijet 18.11.2015 | 12:03
Poslaću ih Bogu, nek' On vidi šta će s njima

Remi Maluf, novinar i voditelj kanala "Rusija danas", objavila je na Tviteru ovu Putinovu izjavu nakon što je potvrđeno da je ruski "Erbas" iznad Egipta srušen pomoću bombe.

Nakon toga došlo je do krvavih napada na Parižane, pa je francuski predsjednik Fransoa Oland poručio da je "Islamska država" - "najveća fabrika terorista ikada".

Uslijedili su koordinisani udari vazdušnih snaga Rusije i Francuske na Raku i druge islamističke lokacije u kojima su ubijena 33 džihadista u posljednja 72 časa.

Ruski predsjednik potpisao je ukaz o formiranju državne komisije za borbu protiv finansiranja terorizma, saopšteno je danas iz Kremlja.

Putin je, takođe, naložio da institucije kao što su tužilaštvo, Centralna banka Rusije, kao i regioni pošalju materijale o licima umiješanim u terorizam novoformiranoj komisiji.

"Ruski predsjednik potpisao je ukaz o 'Državnoj komisiji za borbu protiv finansiranja terorizma'", saopšteno je iz Kremlja.

U saopštenju se preporučuje da nadležne službe pošalju ovoj komisiji i informacije u mogućoj umiješanosti organizacija u terorističke aktivnosti, prenosi "Sputnjik".

Novinari su očekivali odgovore na brojna nezgodna pitanja i od američkog predsjednika Baraka Obame.

"Zašto SAD, zemlja sa najvećom vojskom na svijetu, pruža podršku svakoj drugoj državi kada je riječ o borbi protiv `Islamske države`, a sama ne može da sredi te gadove", upitao ga je novinar.

Koalicija pod vođstvom SAD navodi da je u posljednjih mjesec dana pogodila 175 ciljeva "Islamske države", povezanih sa proizvodnjom, prevozom i preprodajom nafte, jednog od glavnih izvora finansiranja za militante.

Obama najavljuje nastavak dosadašnje strategije, "koja će ostvariti rezultate, ali je za to potrebno vrijeme".

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

rus

18.11.2015 11:19

putin je pencilin za isil i sad.

ODGOVORITE
Name

Kad tad

18.11.2015 14:04

A jesi li bio tamo i vidio djeluje li,pa vidis li coravi stvore da su arapi neustrasivi,dosli u srce evrope

Name

Михаило Микић

18.11.2015 15:54

Путин је племенита и велика РУСКА ДУША створена од КГБ. Зато Путин има разумевања и за исламске терористе организоване од тајни владара из сенке. Путин зато жели научен од римског Папе да душе екстремни муслимана спаси тако про ће муслиманске терористе да шаље код Бога да Алах њима суди. Заиста нумано. Америка ће зато сузе да рони што Путин пресели њезину војску против Асада окупљене У демонократској опозицији са овог на онај свијет!

Name

Ccc

18.11.2015 11:19

Ljudi, uvedite strogu kontrolu, kakve se to bombe bacaju dole, jer vazduh ne poznaje granice...

ODGOVORITE
Name

#

18.11.2015 11:54

"Zašto SAD, zemlja sa najvećom vojskom na svijetu, pruža podršku svakoj drugoj državi kada je riječ o borbi protiv `Islamske države`, a sama ne može da sredi te gadove?", upitao ga je novinar. ____ Odgovor novinaru: Interes najkrupnijeg svjetskog kapitala vlada SAD-om a Obama je samo pijunčić koji izvršava naloženo, kao i mnogi drugi prije njega. Ako nećeš slušati, bivaš maknut, ovako ili onako.

ODGOVORITE
Name

Logika...

18.11.2015 12:22

Putin... Ateista koji vjeruje u Boga.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

18.11.2015 15:08

Samo nastavi gopodine. Vjerujemo u tvoju strategiju. Uzput da napišem da je Putin bio kršten kada su to komunisti strogo sankionisali...

ODGOVORITE
Name

Kad tad

18.11.2015 16:23

Aman Putalje jesi opasan,ha ha ha

ODGOVORITE
Name

Re kad tad

18.11.2015 18:23

Doce putalj i tebi glave i ovim tvojim iz Maoce samo sacekajte malo

ODGOVORITE