Станић: Држављани БиХ нису били нападачи

,,Када је у питању борба против тероризма, у свјетлу недавних терористичких напада у Паризу,СИПА и друге безбједносне агенције у БиХ сарађују а имамо и сарадњу са француским безбједносним агенцијама'', изјавио је данас у Сарајеву директор СИПЕ Перица Станић и додао да се предузимају одређене мјере и провјере преко ИНТЕРПОЛ-а.

Босна и Херцеговина 17.11.2015 | 18:00
Станић: Држављани БиХ нису били нападачи

"Не могу износити конкретне детаље али могу рећи да је за сада срећна околност да нема наших држављана умијешаних у терористичке нападе у Паризу нити има станих држављана који су овдје боравили а повезују се са терористичким нападима у Паризу'', тврди Станић.

Станић додаје да су сви држављани БиХ који су боравили на страним ратиштима под надзором те да их тренутно у БиХ има око 50, рачунајући све чланове породица јер су неки на страна ратишта водили жене и дјецу.

,,Знамо која су то лица,неки су већ процесуирани а против неких се води истрага'', каже Станић уз напомену да конкретни детаљи и мјере које предузимају нису за јавнст.

На питање шта СИПА предузима по питању позивања на тероризам те величања и слављења терористичких напада на порталима Станић одговара да је Тужилаштво БиХ обавијештено о тим активностима.

,,У сарадњи са тужилаштвом предузимамо одрђене мјере и покушавамо утврдити идентитет лица која уређују те портале или блогове, али сви они се уређују ван граница БиХ''.

Што се тиче коментара на појединим порталима у којима се одобравају терористички напади или чак позива на нове нападе,Станић каже да је,по важећим законима, дискутабилно да ли ту има елемената кривичног дјела те да ли је спречавање таквих радњи у надлежности СИПЕ.

Додаје да је на својој кожи осјетио дјеловање коментара истичући да су га оцјењивали и о њему износили гнусне лажи људи који га никада у животу нису ни срели.

Погледајте прилог из Дневника 2 БН ТВ 

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар