Stanić: Državljani BiH nisu bili napadači

,,Kada je u pitanju borba protiv terorizma, u svjetlu nedavnih terorističkih napada u Parizu,SIPA i druge bezbjednosne agencije u BiH sarađuju a imamo i saradnju sa francuskim bezbjednosnim agencijama'', izjavio je danas u Sarajevu direktor SIPE Perica Stanić i dodao da se preduzimaju određene mjere i provjere preko INTERPOL-a.

Bosna i Hercegovina 17.11.2015 | 18:00
Stanić: Državljani BiH nisu bili napadači

"Ne mogu iznositi konkretne detalje ali mogu reći da je za sada srećna okolnost da nema naših državljana umiješanih u terorističke napade u Parizu niti ima stanih državljana koji su ovdje boravili a povezuju se sa terorističkim napadima u Parizu'', tvrdi Stanić.

Stanić dodaje da su svi državljani BiH koji su boravili na stranim ratištima pod nadzorom te da ih trenutno u BiH ima oko 50, računajući sve članove porodica jer su neki na strana ratišta vodili žene i djecu.

,,Znamo koja su to lica,neki su već procesuirani a protiv nekih se vodi istraga'', kaže Stanić uz napomenu da konkretni detalji i mjere koje preduzimaju nisu za javnst.

Na pitanje šta SIPA preduzima po pitanju pozivanja na terorizam te veličanja i slavljenja terorističkih napada na portalima Stanić odgovara da je Tužilaštvo BiH obaviješteno o tim aktivnostima.

,,U saradnji sa tužilaštvom preduzimamo odrđene mjere i pokušavamo utvrditi identitet lica koja uređuju te portale ili blogove, ali svi oni se uređuju van granica BiH''.

Što se tiče komentara na pojedinim portalima u kojima se odobravaju teroristički napadi ili čak poziva na nove napade,Stanić kaže da je,po važećim zakonima, diskutabilno da li tu ima elemenata krivičnog djela te da li je sprečavanje takvih radnji u nadležnosti SIPE.

Dodaje da je na svojoj koži osjetio djelovanje komentara ističući da su ga ocjenjivali i o njemu iznosili gnusne laži ljudi koji ga nikada u životu nisu ni sreli.

Pogledajte prilog iz Dnevnika 2 BN TV 

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar