Јовичић негира да је уништио уговор

Бивши савјетник у Министарству трговине и туризма РС-а Југослав Јовичић негирао је данас да је уништио или прикрио уговор о продаји Робне куће "Боска“ а.д. Бања Лука.

Република Српска 17.11.2015 | 17:32
Јовичић негира да је уништио уговор

Против Јовичића је у мају ове године бањалучка полиција поднијела извјештај због сумње да је обављајући послове службеника у Министарству трговине и туризма РС-а, у периоду од 17. септембра 2012. до 14. марта 2013. уништио или прикрио споменуту службену исправу.

Након данашњег саслушања у Центру јавне безбједности Бања Лука, Јовичић је у изјави новинарима рекао да Уговор о купопродаји "Боске“ никада није видио, држао у руци, нити има било какве везе с тим случајем.

"Ја сам невин човјек", тврди Јовичић.

Полиција треба да испита оне који су, како је додао, потписали уговор о купопродаји бањалучке "Боске“, а то је и сада актуелни министар трговине и туризма РС-а Предраг Глухаковић.

Југослав Јовичић је једно вријеме обављао дужност савјетника у Министарству трговине и туризма РС-а и то у вријеме док је министар био Бакир Ајановић.

Из полиције су раније саопћили да је наведени уговор закључен између Владе Републике Српске и Конзорција правних особа које чини "Зекстра Група“ д.о.о. Београд и "Делта Реал Естате“ д.о.о. Београд и представља архивски акт Владе РС-а с одредбама које утврђују обавезу повјерљивости садржаја истог и да је за све даље мјере и радње у конкретном предмету надлежно Окружно тужилаштво Бања Лука.

Министарство трговине и туризма РС-а раније је полицији доставило пријаву да је из службених просторија тог министарства нестао оригинални уговор о продаји акција робне куће "Боска“ а.д. Бања Лука.

Ресорни министар Предраг Глухаковић је након што је полиција оптужила Јовичића изразио задовољство што су институције РС "обавиле посао“ и што је завршена потрага за уговором о продаји Робне куће "Боска" у Бањој Луци.

Јовичић је и након те изјаве оштро реаговао на Глухаковићеве наводе, истичући да је министар “узео правду у своје руке прије завршетка истраге, а зна се каквим је системима то својствено”.

Он је раније казао да је веома изненађен што неко покушава да пребаци одговорност на њега.

"Нисам имао никаквог разлога за тако нешто. Зашто су се одлучили за мене у полицији, претпостављам како би заштитили неког другог који је требало да архивира документ по закону", истакао је бивши савјетник министра трговине.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Сноуден

17.11.2015 16:38

Ок да је тако друзе, али гдје је тај јавни докуменат мора бити примјерак код нотара примјерак у пореској примјерак код власника и примјерак код купца???

ОДГОВОРИТЕ
Name

бобарко

17.11.2015 16:51

Мафија коју јос свијет јос није видио,Боска је само поцетак.

ОДГОВОРИТЕ