Анонимуси шаљу информације о ИД

Познати колектив хакера Анонyмоус су јуче најавили цyбер борбу против терористичке групе Исламска држава, након што су њихови милитанти извршили нападе у Паризу у којима је убијено 129 људи, а данас су са "ратом" и започели.

Свијет 17.11.2015 | 12:19
Анонимуси шаљу информације о ИД

Анонyмоусе су донедавно сматрали цyбер пријетњама, а већ данас су започели са просљеђивањем информација о милитантима ИД-а властима и новинарима. Из редакције Индепендента су навели како су од њих добили личне податке од човјека који врбује људе по Европи те их шаље у рат у Сирију.

Хакерска мрежа тако тврди да су већ срушили неколико интернет страница, али и да су прикупили важне информације о терористичкој групи. Кажу како су хаковали 900 профила на Тwиттеру.

Анонyмоус су од јануара, односно напада на редакцију Цхарлие Хебдо, постали активни у лову на терористе те су и тада срушили неколико интернет страница и сумњивих Тwиттер профила, а од петка су појачали своје активности.

"Покренућемо највећу операцију икада против вас. Очекујте много цyбер напада. Објављен је рат. Будите спремни", рекао је мушкарац у јучерашњем видеу те додао: "Ми не опраштамо и не заборављамо".

Извор: Н1

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

17.11.2015 15:07

Прави мото: не праштати и не заборављати

ОДГОВОРИТЕ