Anonimusi šalju informacije o ID

Poznati kolektiv hakera Anonymous su juče najavili cyber borbu protiv terorističke grupe Islamska država, nakon što su njihovi militanti izvršili napade u Parizu u kojima je ubijeno 129 ljudi, a danas su sa "ratom" i započeli.

Svijet 17.11.2015 | 12:19
Anonimusi šalju informacije o ID

Anonymouse su donedavno smatrali cyber prijetnjama, a već danas su započeli sa prosljeđivanjem informacija o militantima ID-a vlastima i novinarima. Iz redakcije Independenta su naveli kako su od njih dobili lične podatke od čovjeka koji vrbuje ljude po Evropi te ih šalje u rat u Siriju.

Hakerska mreža tako tvrdi da su već srušili nekoliko internet stranica, ali i da su prikupili važne informacije o terorističkoj grupi. Kažu kako su hakovali 900 profila na Twitteru.

Anonymous su od januara, odnosno napada na redakciju Charlie Hebdo, postali aktivni u lovu na teroriste te su i tada srušili nekoliko internet stranica i sumnjivih Twitter profila, a od petka su pojačali svoje aktivnosti.

"Pokrenućemo najveću operaciju ikada protiv vas. Očekujte mnogo cyber napada. Objavljen je rat. Budite spremni", rekao je muškarac u jučerašnjem videu te dodao: "Mi ne opraštamo i ne zaboravljamo".

Izvor: N1

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

17.11.2015 15:07

Pravi moto: ne praštati i ne zaboravljati

ODGOVORITE