Преварио суграђанина, три телеком оператера, Пореску управу...

Мушкарац чији су иницијали П.Г. /45/ из Козарске Дубице осумњичен је да је преварио суграђанина, а за њим је раније и хрватски Интерпол расписао међународну потјерницу због превара и пословних превара почињених у Хрватској, саопштено је данас из Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Приједор.

Република Српска 16.11.2015 | 15:30
Преварио суграђанина, три телеком оператера, Пореску управу...

Осумњиченом је на терет стављено да је прошле године предложио свом суграђанину чији су иницијали Д.Н. да отворе ауто-праоницу.

Предложио је да он води послове, а да ауто-праоница буде отворена не име Д.Н.

Ауто-праоница није отворена иако је добила дозволу, а осумњичени је, на основу пуномоћи Д.Н, подигао на име ауто-праонице више од 50 различитих мобилних телефона од "БХ Телекома", "ХТ Еронета" и "М:тела" и продавао их, а новац задржавао за себе.

Три оператера тужила су ауто-праоницу и Н.Д. због 4.109 КМ неисплаћених обавеза.

С обзиром на то да није уплаћивао пореске обавезе за ауто-праоницу нити било какве износе од продаје телефона, осумњичени је на име ауто-праонице остао дужан 3.5000 КМ Пореској управи Републике Српске.

Уз сагласност Окружног тужилаштва Бањалука и на основу наредбе Основног суда Приједор полиција је претресла кућу, помоћне просторије и возило које користи осумњичени у Книнској улици у Козарској Дубици и пронашла и одузела печат МУП-а Хрватске уз помоћ којег је осумњичени продужио своју возачку дозволу.

Он је ухапшен 12. новембра, а након документовања и комплетирања предмета ЦЈБ Приједор доставиће Окружном тужилаштву Бањалука извјештај о почињеним кривичним дјелима пословна превара и израда, набављање, посједовање, продаја или давање на употребу средстава за фалсификовање у стицају са кривичним дјелом фалсификовање исправе.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

....

16.11.2015 14:36

Страсан злоцин,ко кап воде у мору,ста реци за злодјела насих политицара

ОДГОВОРИТЕ
Name

сара

16.11.2015 14:55

Способан цовјек,поставити га одмах за савјетника у Влади или Канинет предсједника М.Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

17.11.2015 08:25

Како це платити порез кад није ни отворио ауто-праоницу?

ОДГОВОРИТЕ