Масовна потрага за одбјеглим терористом

Француске власти сумњају да је један терориста који је учествовао у нападима у Паризу и даље на слободи и за њим се интензивно трага.

Свијет 15.11.2015 | 17:48
Масовна потрага за одбјеглим терористом

Седам терориста је страдало, трага се за осмим, а за сада је идентификован само један нападач - Омар Исмаил Мостфе.

Двојица нападача су Французи који су живјели у Бриселу, навео је белгијски истражитељ, а полиција је ухапсила најмање седам особа у недјељу, у оквиру истраге након добијања информација да је терористичка ћелија у престоници Белгије организовала нападе у Паризу.

Пасош пронађен испред стадиона на ком је извршен напад припада Ахмеду Алмохамеду, 25-годишњаку који је до Француске стигао балканском избјегличком рутом, што је потврдио и МУП Србије. Ипак, нешто касније је саопштено да је тај пасош фалсификован.

Грчки медији су навели да је он путовао са Мухамедом Алмухамедом. Такође, објављене су и њихове фотографије са путним исправама.

Полиција тражи једног човјека умијешаног у терористичке нападе, а француски медији наводе да Француз који је изнајмио ВW поло који је пронађен испред концертне дворане Батаклан није међу погинулима или ухапшенима у Белгији.

(Б92)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ММ

15.11.2015 17:18

СВАКА СЈЕКИРА СЕБИ МАЉ УСЈЕЧЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

15.11.2015 19:00

Боже,Боже ,непојмљиво као да сви политичари ЕУ-Намјерно раде против свога народа,сви све знају а праве се луди. Па када се догоди овако нешто нико не прозива кривца, него опет срљају срљају. Лично сам био избјеглица,и осјетио сам ту западну пропаганду и лажи могао би роман да напишем.Политика је КУРВА а народ Овце не за шишање него за за за???. Птичија грипа,Кравље лудило,Свињски грип,Мишија Грозница,и онда то наши стручњаци потврђују стручно објашњавају да не кажем свирају...А истина је сасвим нешто друго.Власт треба да буде уз народ,а не ПРОТИВ СВОГА НАРОДА, а то је сад таква власт

ОДГОВОРИТЕ