Masovna potraga za odbjeglim teroristom

Francuske vlasti sumnjaju da je jedan terorista koji je učestvovao u napadima u Parizu i dalje na slobodi i za njim se intenzivno traga.

Svijet 15.11.2015 | 17:48
Masovna potraga za odbjeglim teroristom

Sedam terorista je stradalo, traga se za osmim, a za sada je identifikovan samo jedan napadač - Omar Ismail Mostfe.

Dvojica napadača su Francuzi koji su živjeli u Briselu, naveo je belgijski istražitelj, a policija je uhapsila najmanje sedam osoba u nedjelju, u okviru istrage nakon dobijanja informacija da je teroristička ćelija u prestonici Belgije organizovala napade u Parizu.

Pasoš pronađen ispred stadiona na kom je izvršen napad pripada Ahmedu Almohamedu, 25-godišnjaku koji je do Francuske stigao balkanskom izbjegličkom rutom, što je potvrdio i MUP Srbije. Ipak, nešto kasnije je saopšteno da je taj pasoš falsifikovan.

Grčki mediji su naveli da je on putovao sa Muhamedom Almuhamedom. Takođe, objavljene su i njihove fotografije sa putnim ispravama.

Policija traži jednog čovjeka umiješanog u terorističke napade, a francuski mediji navode da Francuz koji je iznajmio VW polo koji je pronađen ispred koncertne dvorane Bataklan nije među poginulima ili uhapšenima u Belgiji.

(B92)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

MM

15.11.2015 17:18

SVAKA SJEKIRA SEBI MALJ USJEČE

ODGOVORITE
Name

xx

15.11.2015 19:00

Bože,Bože ,nepojmljivo kao da svi političari EU-Namjerno rade protiv svoga naroda,svi sve znaju a prave se ludi. Pa kada se dogodi ovako nešto niko ne proziva krivca, nego opet srljaju srljaju. Lično sam bio izbjeglica,i osjetio sam tu zapadnu propagandu i laži mogao bi roman da napišem.Politika je KURVA a narod Ovce ne za šišanje nego za za za???. Ptičija gripa,Kravlje ludilo,Svinjski grip,Mišija Groznica,i onda to naši stručnjaci potvrđuju stručno objašnjavaju da ne kažem sviraju...A istina je sasvim nešto drugo.Vlast treba da bude uz narod,a ne PROTIV SVOGA NARODA, a to je sad takva vlast

ODGOVORITE