Подгоричанин наоружан до зуба није терориста и није кренуо у Париз!

Медији су пренели да је човек из Црне Горе ухапшен са већом количином наоружања и експлозива у Немачкој 5. новембра, а полиција верује да је можда у вези са нападачима из Париза. Како се наводи у саопштењу, Управи полиције МУП-а Црне Горе се, путем међународне полицијске сарадње, редовним путем обратио официр за везу полиције Немачке, посредством НЦБ Интерпол Подгорица.

 

Регион 14.11.2015 | 21:16
Подгоричанин наоружан до зуба није терориста и није кренуо у Париз!

"Тај допис је Сектору криминалистичке полиције стигао 10. новембра 2015. године. У допису је наведено да је 05. новембра 2015. године у јутарњим часовима, редовном контролом саобраћаја заустављено возило ВW Голф В, подгоричких регистарских ознака, у којем се налазило једно лице, В.В. (51) из Подгорице. Прегледом возила пронађена је одређена количина оружја и муниције. Такође смо овим дописом обавештени да је њиховим проверама утврђено да се овај случај третира као појединачан, те да га полиција Немачке не доводи у везу са тероризмом, другим облицима насиља и организованим криминалом", саопштила је Управа полиције.

МУП Црне Горе наводи да је извршеним проверама је утврђено да В.В, стар 51 из Подгорице, грађанин православне вероисповести, није познат полицији као извршилац тешких кривичних дела и прекршаја из области јавног реда и мира.

"Дакле, информације којима располажемо у овом моменту, а које су добијене од официра за везу немачке полиције, не указују на то да је ово лице повезано са терористичким актом у Француској. Уколико од колега из Немачке добијемо другачије информације или било какав захтев за сарадњу од партнерских служби, наши службеници ће поступити по томе и предузети мере и радње из своје надлежности.

Дакле, црногорска полиција ће свакако са партнерским службама наставити комуникацију везано за овај и за све случајеве за које постоји интересовање за сарадњу и размену података на нивоу међународне полицијске сарадње", стоји у саопштењу.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

спартак

14.11.2015 20:35

Па није вам познат јер га нисте прије ухватили никада...То сто се изјасњавао као православац је највјероватније параван..Не млатите висе глупи црногорци..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Денис

15.11.2015 07:14

Спартак и ти припадаш у опасне буд... Стварно од куда православац да сверцује оружје? Нема логике.

Name

јој Спартак

15.11.2015 09:39

Кажу да се презива Вучелић па не знам да ли је параван .

Name

Мерлин

15.11.2015 08:55

А нисте прењели вијест њемачких колега да му је гпс навигацијиа била усмјерена у Француску...

ОДГОВОРИТЕ