Полицајци зауставили самовозећи аутомобил

Без возача, нема казне - то је био резултат ситуације у којој су полицајци зауставили Гооглеов самовозећи аутомобил у Калифорнији.

Свијет 13.11.2015 | 21:30
Полицајци зауставили самовозећи аутомобил

Према извјештају Полицијског одјељења Моунтаин Виеw, аутомобил није прекорачио дозвољену брзину, већ напротив, возио је превише споро - 38 километара по сату у зони у којој је дозвољено возити 60 километара на сат.

"Када је полицајац пришао аутомобилу, схватио је да је то Гооглеов самовозећи аутомобил", кажу у полицији, што значи да га нико није возио.

Но, у возилу је био путник којега је полицајац питао на који начин аутомобил одређује брзину на одређеним цестама.

"Возили смо 38 километара на сат због безбједносних разлога. Жељели смо да возило буде пријатељски прихваћено и приступачно, а не само да вози улицама", стоји у саопштењу Гооглеовг самовозећег аутомобила.

На крају је полицајац утврдио да закон није прекршен, да није било штете те због тога није била издата ни казна - не због тога што није било возача, већ због тога што возило није починило никакав прекршај.

Извор: Н1

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ниста друго...

14.11.2015 09:43

...него одлицна реклама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

14.11.2015 14:52

То је наш ауто! Ауто Тесла на струју.Вози га наш гастабајтер из Керајзоваца.Колико је тих, и мало троши да збуњује полицију у Америци .У ДД