Policajci zaustavili samovozeći automobil

Bez vozača, nema kazne - to je bio rezultat situacije u kojoj su policajci zaustavili Googleov samovozeći automobil u Kaliforniji.

Svijet 13.11.2015 | 21:30
Policajci zaustavili samovozeći automobil

Prema izvještaju Policijskog odjeljenja Mountain View, automobil nije prekoračio dozvoljenu brzinu, već naprotiv, vozio je previše sporo - 38 kilometara po satu u zoni u kojoj je dozvoljeno voziti 60 kilometara na sat.

"Kada je policajac prišao automobilu, shvatio je da je to Googleov samovozeći automobil", kažu u policiji, što znači da ga niko nije vozio.

No, u vozilu je bio putnik kojega je policajac pitao na koji način automobil određuje brzinu na određenim cestama.

"Vozili smo 38 kilometara na sat zbog bezbjednosnih razloga. Željeli smo da vozilo bude prijateljski prihvaćeno i pristupačno, a ne samo da vozi ulicama", stoji u saopštenju Googleovg samovozećeg automobila.

Na kraju je policajac utvrdio da zakon nije prekršen, da nije bilo štete te zbog toga nije bila izdata ni kazna - ne zbog toga što nije bilo vozača, već zbog toga što vozilo nije počinilo nikakav prekršaj.

Izvor: N1

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Nista drugo...

14.11.2015 09:43

...nego odlicna reklama.

ODGOVORITE
Name

Srbo

14.11.2015 14:52

To je naš auto! Auto Tesla na struju.Vozi ga naš gastabajter iz Kerajzovaca.Koliko je tih, i malo troši da zbunjuje policiju u Americi .U DD