Отмичари помјешали Србију и Украјину?

Службеници српске амбасаде у Либији Слађана Станковић и Јовица Јањић отети су грешком, незванично сазнају “Вечерње новости".

Свијет 13.11.2015 | 12:45
Отмичари помјешали Србију и Украјину?

Паравојна формација из Сабрате која је киднаповала ово двоје оптужила је Србију да је пре извесног времена ухапсила њихове чланове у нашој земљи.

У замену за пуштање, траже њихово ослобађање, али ту, међутим, настаје заплет, сазнало се да су Либијци, чије ослобађање траже киднапери, ухапшени у Украјини.

Преговори са отмичарима непрекидно трају, јер наша земља улаже максималне напоре да, преко власти у Сабрати, увери киднапере да њихови људи нису заточени у Србији.

У преговоре, према незваничним сазнањима “Вечерњих новости“, сваког часа треба да се укључе и друге обавештајне службе које делују у Либији. Очекује се и помоћ од Русије и Украјине, како би истина избила на видело.

“Наши оперативци и секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић су на лицу места и разговарају са Већем безбедности у Сабрати, али и с либијским властима.

Либијски званичници су пак, преко неких људи, у контакту са киднаперима. Отмичари траже од Србије да пустимо њихове саборце и рођаке у замену за ово двоје. Ти Либијци су, међутим, у украјинском затвору. Србији су сада везане руке. Јер немамо везе са целом ситуацијом, а због тога су киднаповани наши грађани“, незванично сазнаје београдски лист.

Из тог разлога су на пут и кренули српски обавештајци и секретар МСП. Отмичари нису поверовали уверавањима нашег амбасадора Оливера Потежице да Либијци које траже нису код нас.

“Група која је отела Слађану и Јовицу сада покушава да, преко Србије, од Украјине издејствује пуштање земљака. Ситуација је врло компликована. Много је људи укључено у ослобађање наших људи и надамо се најбољем. Знамо да су они живи и да их не малтретирају. То је, засад, најбитније“, каже саговорник “Вечерњих новости“.

Српски безбедњаци и Одаловић обишли су јуче и место киднаповања Слађане Станковић и Јовице Степића пре шест дана на излазу из града Сабрата. Колона са три возила, у којој је био амбасадор са породицом, кренула је из Триполија за Тунис. Нападачи су својим возилом препречили пут колони, а потом из једног аутомобила извукли Слађану Станковић и Јовицу Степића.

Извор: Новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

НЕРЕГИСТРОВАН

15.11.2015 10:13

ОВДЕ НЕСТО НЕ ПИЈЕ ВОДУ АКО СУ ПОГРЕСИЛИ ЗАСТО ИХ НЕ ПУСТЕ ДИ МИ СЕ ТУ НЕСТО.

ОДГОВОРИТЕ