ЕЛ: Бајерн - Црвена Звезда 79:90, реакције...

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је за тријумф над Бајерном да је био херојски због тешке ситуације у којој се налази његов тим. Пешић искрен: Звезда је сјајна, није ми јасно како смо водили на полувремену?! Тренер кошаркаша Бајерна Светислав Пешић био је задивљен игром Црвене звезде, која је његову екипу у Минхену савладала са 90:79.

Кошарка 13.11.2015 | 10:20
ЕЛ: Бајерн - Црвена Звезда 79:90, реакције...

Шампион Србије је славио са 90:79 у оквиру петог кола групе А и забележио другу победу, која ће му значити у борби за пласман у Топ16 фазу.

"Хвала играчима на победи, хвала навијачима на подршци и што су дошли у Минхен из свих крајева Немачке и Европе, направили су фантастичну атмосферу", рекао је Радоњић на конференцији за медије после меча.

Радоњић је истакао да није било лако доћи на гостовање Бајерну после три везана пораза у Евролиги, а апострофирао је и повреде Гала Мекела и Бранка Лазића пред сам меч и током њега.

“Дошли смо у Минхен после три везана пораза у Евролиги који нису нимало лако, уз сву проблематику коју имамо од почетка припрема, али смо покушали да у протеклом периоду урадимо што је могуће више да бисмо били спремни да играмо боље против таквих сјајних клубова. На све те проблеме које смо имали, остали смо без Мекела пред меч, а током њега капитена Лазића. За ову победу може да се каже да је херојска”, нагласио је Радоњић.

Тренер ‘црвено-белих’ потом се осврнуо на саму утакмицу и истакао је да је мало ко могао да очекује да ће његов тим изгледати тако добро као што је био случај.

“Почели смо добро, играли смо веома добро у одбрани, имали смо добар резултат, што нам је било битно за самопоуздање, знали смо да ће Бајерн својим квалитетом држати ритам и терати нас да играмо како они желе. У другој четвртини је било и грешака које се могу окарактерисати младалачким, било је због неискуства појединих играча, и било је јасно да нећемо моћи да издржимо ритам. Али, одиграли смо 20 минута веома квалитетних у наставку, били смо сјајни у одбрани, имали смо поједине проблеме са њиховим скоком, али када је било битно били смо прецизни у нападу, погодили смо важне шутеве и успели да дођемо до херојске победе. Мало ко је могао да очекује да ћемо овако добро да изгледамо”, истакао је Радоњић.

Пешић искрен: Звезда је сјајна, није ми јасно како смо водили на полувремену?! Тренер кошаркаша Бајерна Светислав Пешић био је задивљен игром Црвене звезде, која је његову екипу у Минхену савладала са 90:79. 

"Честитам Црвеној звезди, од првог минута су играли одличну утакмицу, са вером у себе, пре свега су били добри у одбрани, имали су и добар проценат шута за два у првом полувремену, креирали су доста шутева, пик-ен-рол ситуација. Није ми јасно како смо водили после 20 минута, у другом смо лоше шутирали, они су имали девет тројки. Играли су паметно, уз добру одбрану - честитам им", рекао је Пешић.

Кошаркаш Црвене звезде Квинси Милер рекао је да је тимска игра пресудила у победи над Бајерном у Минхену са 90:79.

"Играли смо заједно и тимски, то је била права разлика у односу на неке претходне мечеве. Навикавам се и даље на игру у Европи иако има проблема, трудим се да се што пре уиграм и навикнен ма правила. Битно је да смо славили као тим уз чврсту одбрану, то је кључ за Црвену звезду", рекао је Милер после утакмице.

Он је за 34 минута убацио 22 поена уз шест скокова и две украдене лопте, а имао је и четири изгубљене.

Кошаркаши Црвене звезде у наредном колу, следећег четвртка, гостују Стразбуру.

Коментари / 0

Оставите коментар