EL: Bajern - Crvena Zvezda 79:90, reakcije...

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je za trijumf nad Bajernom da je bio herojski zbog teške situacije u kojoj se nalazi njegov tim. Pešić iskren: Zvezda je sjajna, nije mi jasno kako smo vodili na poluvremenu?! Trener košarkaša Bajerna Svetislav Pešić bio je zadivljen igrom Crvene zvezde, koja je njegovu ekipu u Minhenu savladala sa 90:79.

Košarka 13.11.2015 | 10:20
EL: Bajern - Crvena Zvezda 79:90, reakcije...

Šampion Srbije je slavio sa 90:79 u okviru petog kola grupe A i zabeležio drugu pobedu, koja će mu značiti u borbi za plasman u Top16 fazu.

"Hvala igračima na pobedi, hvala navijačima na podršci i što su došli u Minhen iz svih krajeva Nemačke i Evrope, napravili su fantastičnu atmosferu", rekao je Radonjić na konferenciji za medije posle meča.

Radonjić je istakao da nije bilo lako doći na gostovanje Bajernu posle tri vezana poraza u Evroligi, a apostrofirao je i povrede Gala Mekela i Branka Lazića pred sam meč i tokom njega.

“Došli smo u Minhen posle tri vezana poraza u Evroligi koji nisu nimalo lako, uz svu problematiku koju imamo od početka priprema, ali smo pokušali da u proteklom periodu uradimo što je moguće više da bismo bili spremni da igramo bolje protiv takvih sjajnih klubova. Na sve te probleme koje smo imali, ostali smo bez Mekela pred meč, a tokom njega kapitena Lazića. Za ovu pobedu može da se kaže da je herojska”, naglasio je Radonjić.

Trener ‘crveno-belih’ potom se osvrnuo na samu utakmicu i istakao je da je malo ko mogao da očekuje da će njegov tim izgledati tako dobro kao što je bio slučaj.

“Počeli smo dobro, igrali smo veoma dobro u odbrani, imali smo dobar rezultat, što nam je bilo bitno za samopouzdanje, znali smo da će Bajern svojim kvalitetom držati ritam i terati nas da igramo kako oni žele. U drugoj četvrtini je bilo i grešaka koje se mogu okarakterisati mladalačkim, bilo je zbog neiskustva pojedinih igrača, i bilo je jasno da nećemo moći da izdržimo ritam. Ali, odigrali smo 20 minuta veoma kvalitetnih u nastavku, bili smo sjajni u odbrani, imali smo pojedine probleme sa njihovim skokom, ali kada je bilo bitno bili smo precizni u napadu, pogodili smo važne šuteve i uspeli da dođemo do herojske pobede. Malo ko je mogao da očekuje da ćemo ovako dobro da izgledamo”, istakao je Radonjić.

Pešić iskren: Zvezda je sjajna, nije mi jasno kako smo vodili na poluvremenu?! Trener košarkaša Bajerna Svetislav Pešić bio je zadivljen igrom Crvene zvezde, koja je njegovu ekipu u Minhenu savladala sa 90:79. 

"Čestitam Crvenoj zvezdi, od prvog minuta su igrali odličnu utakmicu, sa verom u sebe, pre svega su bili dobri u odbrani, imali su i dobar procenat šuta za dva u prvom poluvremenu, kreirali su dosta šuteva, pik-en-rol situacija. Nije mi jasno kako smo vodili posle 20 minuta, u drugom smo loše šutirali, oni su imali devet trojki. Igrali su pametno, uz dobru odbranu - čestitam im", rekao je Pešić.

Košarkaš Crvene zvezde Kvinsi Miler rekao je da je timska igra presudila u pobedi nad Bajernom u Minhenu sa 90:79.

"Igrali smo zajedno i timski, to je bila prava razlika u odnosu na neke prethodne mečeve. Navikavam se i dalje na igru u Evropi iako ima problema, trudim se da se što pre uigram i naviknen ma pravila. Bitno je da smo slavili kao tim uz čvrstu odbranu, to je ključ za Crvenu zvezdu", rekao je Miler posle utakmice.

On je za 34 minuta ubacio 22 poena uz šest skokova i dve ukradene lopte, a imao je i četiri izgubljene.

Košarkaši Crvene zvezde u narednom kolu, sledećeg četvrtka, gostuju Strazburu.

Komentari / 0

Ostavite komentar