ЕЛ: Пораз Макабија кући, побједе Барсе и Лиможа...

Кошаркаши Дарушафаке победили су Макаби у Тел Авиву са 84:73 у првој утакмици петог кола групе Д Евролиге. Кошаркаши Барселоне победили су Локомотиву Кубањ са 72:68 у дербију петог кола групе Ц Евролиге и тиму из Краснодара нанели први пораз. Кошаркаши Олимпијакоса победили су Анадолу Ефес са 91:87 у једној од две утакмице петог кола групе Б Евролиге која је одиграна у четвртак.

Кошарка 13.11.2015 | 09:00
ЕЛ: Пораз Макабија кући, побједе Барсе и Лиможа...

Тим из Истанбула је тако дошао до друге победе у елитном такмичењу и славио против главног конкурента за пласман у Топ16 фазу.

Гости су утакмицу преломили у трећој четвртини, коју су добили са 23:14, а до тада се практично играо егал, а потом су у последњем периоду само потврдили тријумф.

Дарушафаку је до тријумфа предводио Манучар Маркоишвили са 22 поена, четири украдене лопте и три скока. Семих Ерден је додао 16 поена и пет скокова, а двоцифрени учинак имао је и Милко Бјелица са 11 поена, осам скокова и четири асистенције.

У редовима некадашњег шампиона Европе, Тејлор Рочести је имао 17 поена, три више од Девина Смита, док су по десет додали Џордан Фармар и Брајан Рендл.

Остале утакмице групе Д играју се у петак, када ЦСКА дочекује Уникаху, а на Сардинији се састају Динамо Сасари и Бросе Баскетс.

Група Д, пето коло
четвртак, 12. новембар
Макаби – Дарушафака 73:84
петак, 13. новембар
ЦСКА – Уникаха 18.00
Динамо Сасари – Бросе Баскетс 20.30

Табела: ЦСКА 4/0, Уникаха 4/0, Дарушафака 2/3, Бросе Баскетс 2/2, Макаби 1/4, Динамо Сасари 0/4.

Кошаркаши Барселоне победили су Локомотиву Кубањ са 72:68 у дербију петог кола групе Ц Евролиге и тиму из Краснодара нанели први пораз.

Њихов дуел обележило је много преокрета, а каталонски клуб је успоставио контролу над утакмицом тек у последњем периоду, пошто је претходно изгледало да би гости могли да задрже максимални скор после пет кола.

Барселону је до тријумфа предводио Анте Томић са 16 поена, седам асистенција и три украдене лопте. Двоцифрени учинак имао је још Томаж Саторански са десет поена и шест скокова, док је Алекс Абрињес уписао девет поена и пет скокова.

У редовима гостију, Донтеј Дрејпер је имао 20 поена, а Малколм Дилејни 18 поена и четири асистенције.

Барселона је захваљујући том тријумфу успела да избије на чело табеле са скором 4/1, који има и Локомотива.

Преостале две утакмице кола у групи Ц играју се у петак, а тада се састају Пинар Каршијака и Зијелона Гора, односно Панатинаикос и Жалгирис.

Група Ц, пето коло
четвртак, 12. новембар
Барселон – Локомотива Кубањ 72:68
петак, 13. новембар
Пинар Каршијака – Зијелона Гора 18.45
Панатинаикос – Жалгирис 20.45

Табела: Барселона 4/1, Локомотива 4/1, Жалгирис 2/2, Зијелона Гора 1/3, Каршијака 1/3, Панатинаикос 1/3.

Кошаркаши Олимпијакоса победили су Анадолу Ефес са 91:87 у једној од две утакмице петог кола групе Б Евролиге која је одиграна у четвртак.

У другој утакмици кола, Лимож је дошао до веома важне победе у борби за Топ16 фазу савладавши Емпорио Армани са 74:65.

У дербију кола, Олимпијакос и Ефес су у Истанбулу одиграли веома занимљиву утакмицу пуну преокрета, која је решена тек после продужетка.

Гости су били бољи у првом полувремену, у једном тренутку су имали и 15 поена предности, али се турски клуб после великог одмора пробудио. Изабраници Душана Ивковића су имали и 11 поена предности, али су Пирејци имали шансу и за тријумф, али је Ди Џеј Стробери промашио шут за победу.

Кључне поене за Олимпијакос постигао је Данијел Хекет, који је утакмицу завршио са 11 поена, седам скокова и пет асистенција. Најбољи у победничком тиму био је Јоргос Принтезис са 17 поена и четири скока, док је Отело Хантер додао 15 поена. Српски кошаркаш Никола Милутинов није улазио у игру.

Код Ефеса, Џејсон Грејнџер је уписао 26 поена, Томас Ертел је утакмицу завршио са 12 поена и шест скокова, док је Дарио Шарић уз 11 поена имао и десет скокова.

Лимож је против Арманија дошао до друге победе у Евролиги ове сезоне, а кључну предност француски тим је остварио у другом периоду, који је добио са 20:9.

Нобел Бунгу-Коло посебно се истакао у редовима Лиможа са 18 поена и пет скокова, Али Траоре је уписао 15 поена и седам скокова, док је Хајко Шафарчик имао 14 поена и пет асистенција. Бивши кошаркаш Партизана Лео Вестермен имао је шест поена, седам асистенција и два скока, али и шест изгубљених лопти.

Код Арманија, Алесандро Ђентиле је утакмицу завршио са 19 поена, пет скокова и четири украдене лопте. Џамел Меклин је имао десет поена и пет скокова, а бивши кошаркаш Црвене звезде Чарлс Џенкинс пет поена и исто толико украдених лопти, уз један скок.

Група Б, пето коло
четвртак, 12. новембар
Анадолу Ефес – Олимпијакос 87:91
Лимож – Емпорио Армани 74:65
петак, 13. новембар
Цедевита – Лаборал Куча 20.00

Табела: Олимпијакос 4/1, Лаборал Куча 3/1, Анадолу Ефес 2/3, Лимож 2/3, Цедевита 2/2, Емпорио Армани 1/4.

Коментари / 0

Оставите коментар