EL: Poraz Makabija kući, pobjede Barse i Limoža...

Košarkaši Darušafake pobedili su Makabi u Tel Avivu sa 84:73 u prvoj utakmici petog kola grupe D Evrolige. Košarkaši Barselone pobedili su Lokomotivu Kubanj sa 72:68 u derbiju petog kola grupe C Evrolige i timu iz Krasnodara naneli prvi poraz. Košarkaši Olimpijakosa pobedili su Anadolu Efes sa 91:87 u jednoj od dve utakmice petog kola grupe B Evrolige koja je odigrana u četvrtak.

Košarka 13.11.2015 | 09:00
EL: Poraz Makabija kući, pobjede Barse i Limoža...

Tim iz Istanbula je tako došao do druge pobede u elitnom takmičenju i slavio protiv glavnog konkurenta za plasman u Top16 fazu.

Gosti su utakmicu prelomili u trećoj četvrtini, koju su dobili sa 23:14, a do tada se praktično igrao egal, a potom su u poslednjem periodu samo potvrdili trijumf.

Darušafaku je do trijumfa predvodio Manučar Markoišvili sa 22 poena, četiri ukradene lopte i tri skoka. Semih Erden je dodao 16 poena i pet skokova, a dvocifreni učinak imao je i Milko Bjelica sa 11 poena, osam skokova i četiri asistencije.

U redovima nekadašnjeg šampiona Evrope, Tejlor Ročesti je imao 17 poena, tri više od Devina Smita, dok su po deset dodali Džordan Farmar i Brajan Rendl.

Ostale utakmice grupe D igraju se u petak, kada CSKA dočekuje Unikahu, a na Sardiniji se sastaju Dinamo Sasari i Brose Baskets.

Grupa D, peto kolo
četvrtak, 12. novembar
Makabi – Darušafaka 73:84
petak, 13. novembar
CSKA – Unikaha 18.00
Dinamo Sasari – Brose Baskets 20.30

Tabela: CSKA 4/0, Unikaha 4/0, Darušafaka 2/3, Brose Baskets 2/2, Makabi 1/4, Dinamo Sasari 0/4.

Košarkaši Barselone pobedili su Lokomotivu Kubanj sa 72:68 u derbiju petog kola grupe C Evrolige i timu iz Krasnodara naneli prvi poraz.

Njihov duel obeležilo je mnogo preokreta, a katalonski klub je uspostavio kontrolu nad utakmicom tek u poslednjem periodu, pošto je prethodno izgledalo da bi gosti mogli da zadrže maksimalni skor posle pet kola.

Barselonu je do trijumfa predvodio Ante Tomić sa 16 poena, sedam asistencija i tri ukradene lopte. Dvocifreni učinak imao je još Tomaž Satoranski sa deset poena i šest skokova, dok je Aleks Abrinjes upisao devet poena i pet skokova.

U redovima gostiju, Dontej Drejper je imao 20 poena, a Malkolm Dilejni 18 poena i četiri asistencije.

Barselona je zahvaljujući tom trijumfu uspela da izbije na čelo tabele sa skorom 4/1, koji ima i Lokomotiva.

Preostale dve utakmice kola u grupi C igraju se u petak, a tada se sastaju Pinar Karšijaka i Zijelona Gora, odnosno Panatinaikos i Žalgiris.

Grupa C, peto kolo
četvrtak, 12. novembar
Barselon – Lokomotiva Kubanj 72:68
petak, 13. novembar
Pinar Karšijaka – Zijelona Gora 18.45
Panatinaikos – Žalgiris 20.45

Tabela: Barselona 4/1, Lokomotiva 4/1, Žalgiris 2/2, Zijelona Gora 1/3, Karšijaka 1/3, Panatinaikos 1/3.

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su Anadolu Efes sa 91:87 u jednoj od dve utakmice petog kola grupe B Evrolige koja je odigrana u četvrtak.

U drugoj utakmici kola, Limož je došao do veoma važne pobede u borbi za Top16 fazu savladavši Emporio Armani sa 74:65.

U derbiju kola, Olimpijakos i Efes su u Istanbulu odigrali veoma zanimljivu utakmicu punu preokreta, koja je rešena tek posle produžetka.

Gosti su bili bolji u prvom poluvremenu, u jednom trenutku su imali i 15 poena prednosti, ali se turski klub posle velikog odmora probudio. Izabranici Dušana Ivkovića su imali i 11 poena prednosti, ali su Pirejci imali šansu i za trijumf, ali je Di Džej Stroberi promašio šut za pobedu.

Ključne poene za Olimpijakos postigao je Danijel Heket, koji je utakmicu završio sa 11 poena, sedam skokova i pet asistencija. Najbolji u pobedničkom timu bio je Jorgos Printezis sa 17 poena i četiri skoka, dok je Otelo Hanter dodao 15 poena. Srpski košarkaš Nikola Milutinov nije ulazio u igru.

Kod Efesa, Džejson Grejndžer je upisao 26 poena, Tomas Ertel je utakmicu završio sa 12 poena i šest skokova, dok je Dario Šarić uz 11 poena imao i deset skokova.

Limož je protiv Armanija došao do druge pobede u Evroligi ove sezone, a ključnu prednost francuski tim je ostvario u drugom periodu, koji je dobio sa 20:9.

Nobel Bungu-Kolo posebno se istakao u redovima Limoža sa 18 poena i pet skokova, Ali Traore je upisao 15 poena i sedam skokova, dok je Hajko Šafarčik imao 14 poena i pet asistencija. Bivši košarkaš Partizana Leo Vestermen imao je šest poena, sedam asistencija i dva skoka, ali i šest izgubljenih lopti.

Kod Armanija, Alesandro Đentile je utakmicu završio sa 19 poena, pet skokova i četiri ukradene lopte. Džamel Meklin je imao deset poena i pet skokova, a bivši košarkaš Crvene zvezde Čarls Dženkins pet poena i isto toliko ukradenih lopti, uz jedan skok.

Grupa B, peto kolo
četvrtak, 12. novembar
Anadolu Efes – Olimpijakos 87:91
Limož – Emporio Armani 74:65
petak, 13. novembar
Cedevita – Laboral Kuča 20.00

Tabela: Olimpijakos 4/1, Laboral Kuča 3/1, Anadolu Efes 2/3, Limož 2/3, Cedevita 2/2, Emporio Armani 1/4.

Komentari / 0

Ostavite komentar