Дивац гаси пожар у Сакраменту!

Порази на старту сезоне, сукоб на релацији тренер - најбољи играч... Владе Дивац већ има пуне руке посла, па није чудо што му је тријумф протекле ноћи значио вишеструко.

Кошарка 14.11.2015 | 09:40
Дивац гаси пожар у Сакраменту!

Сакраменто Кингси направили су велике промене овог лета - и играчке и организационе - али нису почели сезону како су очекивали. Напротив, у првих осам утакмица доживели седам пораза, а други тријумф уписали су тек протекле ноћи, у дуелу са Детроитом.

"Никад нисам био срећнији због само једне победе", рекао је Владе Дивац после меча против Пистонса. Као потпредседнику Кингса задуженом за кошаркашке операције и генералном менаџеру, није му лако.

Није лако ни Џоржу Карлу, новом тренеру "краљева", а очигледно није лако ни играчима са њим.

Без центра Демаркуса Казинса, Сакраменто је претрпео четири пораза, а након последњег у низу, од Сан Антонија, екипа је одржала ванредни састанак у свлачионици. Према неким изворима, Казинс је наглас критиковао Карлов рад, наводно га је и псовао, на шта је тренер одговорио подневши захтев менаџменту да казни најбољег играча.

Према објавама америчких новинара, Дивац је одговорио Карлу да тренер нема овлашћења да суспендује играча, као и да суспензије неће бити.

У разговору за медије, легендарни српски центар признао је да је састанак у свлачионици заиста одржан.

"Мислим да је то било добро. Много је фрустрације у екипи и скуп је био веома добар и активан. Означили смо неке проблеме и најважније је да смо на истој страни. Не кажем да играчи не воле систем (Џорџа Карла), већ само да га још нису прихватили", рекао је Дивац.

Амерички новинари питали су, незванично, Дивца и да ли ће Карл и поред свега остати тренер до краја сезоне, на шта је одговорио потврдно.

Упркос сукобима, Кингси су скупили редове и остварили победу. Нема дилеме да ће и наредни њихови мечеви бити под посебном лупом. У суботу ће играти против Бруклина, а у понедељак против Торонта.

Коментари / 0

Оставите коментар