Divac gasi požar u Sakramentu!

Porazi na startu sezone, sukob na relaciji trener - najbolji igrač... Vlade Divac već ima pune ruke posla, pa nije čudo što mu je trijumf protekle noći značio višestruko.

Košarka 14.11.2015 | 09:40
Divac gasi požar u Sakramentu!

Sakramento Kingsi napravili su velike promene ovog leta - i igračke i organizacione - ali nisu počeli sezonu kako su očekivali. Naprotiv, u prvih osam utakmica doživeli sedam poraza, a drugi trijumf upisali su tek protekle noći, u duelu sa Detroitom.

"Nikad nisam bio srećniji zbog samo jedne pobede", rekao je Vlade Divac posle meča protiv Pistonsa. Kao potpredsedniku Kingsa zaduženom za košarkaške operacije i generalnom menadžeru, nije mu lako.

Nije lako ni Džoržu Karlu, novom treneru "kraljeva", a očigledno nije lako ni igračima sa njim.

Bez centra Demarkusa Kazinsa, Sakramento je pretrpeo četiri poraza, a nakon poslednjeg u nizu, od San Antonija, ekipa je održala vanredni sastanak u svlačionici. Prema nekim izvorima, Kazins je naglas kritikovao Karlov rad, navodno ga je i psovao, na šta je trener odgovorio podnevši zahtev menadžmentu da kazni najboljeg igrača.

Prema objavama američkih novinara, Divac je odgovorio Karlu da trener nema ovlašćenja da suspenduje igrača, kao i da suspenzije neće biti.

U razgovoru za medije, legendarni srpski centar priznao je da je sastanak u svlačionici zaista održan.

"Mislim da je to bilo dobro. Mnogo je frustracije u ekipi i skup je bio veoma dobar i aktivan. Označili smo neke probleme i najvažnije je da smo na istoj strani. Ne kažem da igrači ne vole sistem (Džordža Karla), već samo da ga još nisu prihvatili", rekao je Divac.

Američki novinari pitali su, nezvanično, Divca i da li će Karl i pored svega ostati trener do kraja sezone, na šta je odgovorio potvrdno.

Uprkos sukobima, Kingsi su skupili redove i ostvarili pobedu. Nema dileme da će i naredni njihovi mečevi biti pod posebnom lupom. U subotu će igrati protiv Bruklina, a u ponedeljak protiv Toronta.

Komentari / 0

Ostavite komentar