Илиев: Послије кише, увијек мора да дође Сунце!

Нови спортски директор Партизана Ивица Илиев уверен је да су "кишни дани" завршени у Хумској. "Сада је на свима да подрже ове играче. Видела се њихова реакција у Јагодини, надам се да је то почетак бољитка".

Фудбал 14.11.2015 | 08:40
Илиев: Послије кише, увијек мора да дође Сунце!

Не би било први пут у историји Партизана да неуспеси у домаћем такмичењу, буду "неутралисани" или анулирани, амортизовани успехом на европској сцени.

Партизан има још две утакмице у групној фази Лиге Европе (против Аугзбурга у Београду и против АЗ-а у Алкмару) и ако те две утакмице буде решио у своју корист, направио повољне резултате, црно-бели ће презимити у Европи, што се одавно није догодило.

Да ли ће то примирити незадовољство и бес навијача после очајних резултата у Суперлиги и историјским заостатком за Црвеном звездом?

Нови спортски директор Партизана Ивица Илиев каже да и њему тешко падају лоши резултати, можда сада и теже јер је део клуба, неко ко треба да одлучује о судбини и о наредним корацима који би требало да донесу побољшање.

У изјави за ТВ Партизан, Илиев је уверен и да ће се сада све окренути на воденицу црно-белих. Као у оној песми навијача Партизана: "Огрејаће, обасјаће сунце изнад Хумске улице", тако и Илиев каже:

"Од свог првог уговора, од 1995. године, део сам овог клуба. Враћао сам се у Партизан, био сам овде и кад нисам играо за клуб. Ово не памтим и стварно ми тешко пада. Али има она народна изрека: 'После кише сунце дође'. Убеђен сам да ће тако и код нас. И то врло брзо".

Додаје да је пауза у првенству, због репрезентативних обавеза, Партизану баш "легла".

"Ако је некоме добро дошла ова пауза онда је то нама. Играчи ће имати некоико дана паузе, да се не гледају, да буду сами са собом, са породицама и да се физички опораве".

Орема његовој оцени, много је узрока који су довели до посртања у првенству. Пре свега, велики број утакмица, са чим је у вези и то што није било много времена за припреме, поготово за опоравак и одмор играча између два првенства.

"Све нам се наместило у овој полусезони негативно. Сад верујем да ће бити обрнуто", каже он.

Илиев је, истиче, увек на страни играча и позива навијаче да их подрже.

"Моја обавеза је да их штитим у јавности, али када смо 'у четири ока' ја им отворено кажем шта мислим. Неспорно је да имају квалитет, јер су то показали и у овој и у претходној сезони. Понављам, много ствари је утицало да дођемо у овакву ситуацију. Али, сада би требало сви да их подржимо, и ми унутар клуба, и сви они на трибинама", порука је новог спортског директора Партизана.

Иако је у Јагодини остао без два бода (тачније, освојио је један, након што је губио 0:2), Илиев каже да је и ту било позитивних ствари.

"Видела се реакција код играча у другом полувремену, жеља. Надам се да ће то бити тек почетак", додао је Илиев.

Коментари / 0

Оставите коментар