Iliev: Poslije kiše, uvijek mora da dođe Sunce!

Novi sportski direktor Partizana Ivica Iliev uveren je da su "kišni dani" završeni u Humskoj. "Sada je na svima da podrže ove igrače. Videla se njihova reakcija u Jagodini, nadam se da je to početak boljitka".

Fudbal 14.11.2015 | 08:40
Iliev: Poslije kiše, uvijek mora da dođe Sunce!

Ne bi bilo prvi put u istoriji Partizana da neuspesi u domaćem takmičenju, budu "neutralisani" ili anulirani, amortizovani uspehom na evropskoj sceni.

Partizan ima još dve utakmice u grupnoj fazi Lige Evrope (protiv Augzburga u Beogradu i protiv AZ-a u Alkmaru) i ako te dve utakmice bude rešio u svoju korist, napravio povoljne rezultate, crno-beli će prezimiti u Evropi, što se odavno nije dogodilo.

Da li će to primiriti nezadovoljstvo i bes navijača posle očajnih rezultata u Superligi i istorijskim zaostatkom za Crvenom zvezdom?

Novi sportski direktor Partizana Ivica Iliev kaže da i njemu teško padaju loši rezultati, možda sada i teže jer je deo kluba, neko ko treba da odlučuje o sudbini i o narednim koracima koji bi trebalo da donesu poboljšanje.

U izjavi za TV Partizan, Iliev je uveren i da će se sada sve okrenuti na vodenicu crno-belih. Kao u onoj pesmi navijača Partizana: "Ogrejaće, obasjaće sunce iznad Humske ulice", tako i Iliev kaže:

"Od svog prvog ugovora, od 1995. godine, deo sam ovog kluba. Vraćao sam se u Partizan, bio sam ovde i kad nisam igrao za klub. Ovo ne pamtim i stvarno mi teško pada. Ali ima ona narodna izreka: 'Posle kiše sunce dođe'. Ubeđen sam da će tako i kod nas. I to vrlo brzo".

Dodaje da je pauza u prvenstvu, zbog reprezentativnih obaveza, Partizanu baš "legla".

"Ako je nekome dobro došla ova pauza onda je to nama. Igrači će imati nekoiko dana pauze, da se ne gledaju, da budu sami sa sobom, sa porodicama i da se fizički oporave".

Orema njegovoj oceni, mnogo je uzroka koji su doveli do posrtanja u prvenstvu. Pre svega, veliki broj utakmica, sa čim je u vezi i to što nije bilo mnogo vremena za pripreme, pogotovo za oporavak i odmor igrača između dva prvenstva.

"Sve nam se namestilo u ovoj polusezoni negativno. Sad verujem da će biti obrnuto", kaže on.

Iliev je, ističe, uvek na strani igrača i poziva navijače da ih podrže.

"Moja obaveza je da ih štitim u javnosti, ali kada smo 'u četiri oka' ja im otvoreno kažem šta mislim. Nesporno je da imaju kvalitet, jer su to pokazali i u ovoj i u prethodnoj sezoni. Ponavljam, mnogo stvari je uticalo da dođemo u ovakvu situaciju. Ali, sada bi trebalo svi da ih podržimo, i mi unutar kluba, i svi oni na tribinama", poruka je novog sportskog direktora Partizana.

Iako je u Jagodini ostao bez dva boda (tačnije, osvojio je jedan, nakon što je gubio 0:2), Iliev kaže da je i tu bilo pozitivnih stvari.

"Videla se reakcija kod igrača u drugom poluvremenu, želja. Nadam se da će to biti tek početak", dodao je Iliev.

Komentari / 0

Ostavite komentar