ЕЛ: Звезда јури изненађење у Минхену!

Кошаркаши Црвене звезде гостују од 20.45х Бајерну у Минхену у мечу 5. кола Евролиге.

Кошарка 12.11.2015 | 14:20
ЕЛ: Звезда јури изненађење у Минхену!

Екипа Дејана Радоњића претрпела је три узастопна пораза у А групи после стартне победе против Стразбура, док је Бајерн на половичних 2-2.

С обзиром да су Химки, Фенербахче и Реал Мадрид већ ’виђени’ у Топ16 фази из ове групе, јасно је да ће се Звезда са Бајерном и Стразбуром борити за четврту позицију која гарантује пролаз у наредну фазу.

Црвено-бели се не налазе у добром тренутку, имају много проблема са повредама и формом, а ускоро би могло да дође и до нових промена у екипи.

У Минхену неће играти повређени Гал Мекел, као и од раније повређени Немања Дангубић и капитен Лука Митровић. Тренер Дејан Радоњић зна колико тежак изазов чека његову екипу.

„После веома битне победе у Скопљу, расположење је добро. Идемо у Минхен да играмо против Бајерна који је много показао у досадашњем делу Евролиге. Савладали су убедљиво Химки и Стразбур, имали два сјајна меча против Фенербахчеа у Истанбулу и против Реала у Мадриду. Показали су да имају одличан тим, велико искуство, ту је и Светислав Пешић као гаранција резултата и добрих ствари које се дешавају у клубу. На основу свега тога, јасно је да нас чека тежак меч и изузетно квалитетан противник, који је итекако конкурентан свим тимовима у нашој групи. Идемо у Минхен да одиграмо меч за који сматрамо да ће бити још један нови изазов за нас“, рекао је Радоњић.

Са друге стране, Светислав Пешић је ове сезоне, чини се, склопио одличну екипу која је у досадашњем току сезоне показала да равноправно може да игра и са најјачим тимовима. Пешић је бивши тренер црвено-белих и велики навијач, али рекао је да Бајерн мора да добије предстојећи дуел.

„Биће ово веома интензивна и психолошка утакмица против мог омиљеног клуба. Имају избалансиран састав са искусним играчима и младим талентима који већ преузимају много одговорности. Такође, играју физички. Али ако желимо да побошљамо шансе да се пласирамо у следећу фазу Евролиге, морамо да победимо Београђане на свом терену“, рекао је Пешић.

Коментари / 0

Оставите коментар