EL: Zvezda juri iznenađenje u Minhenu!

Košarkaši Crvene zvezde gostuju od 20.45h Bajernu u Minhenu u meču 5. kola Evrolige.

Košarka 12.11.2015 | 14:20
EL: Zvezda juri iznenađenje u Minhenu!

Ekipa Dejana Radonjića pretrpela je tri uzastopna poraza u A grupi posle startne pobede protiv Strazbura, dok je Bajern na polovičnih 2-2.

S obzirom da su Himki, Fenerbahče i Real Madrid već ’viđeni’ u Top16 fazi iz ove grupe, jasno je da će se Zvezda sa Bajernom i Strazburom boriti za četvrtu poziciju koja garantuje prolaz u narednu fazu.

Crveno-beli se ne nalaze u dobrom trenutku, imaju mnogo problema sa povredama i formom, a uskoro bi moglo da dođe i do novih promena u ekipi.

U Minhenu neće igrati povređeni Gal Mekel, kao i od ranije povređeni Nemanja Dangubić i kapiten Luka Mitrović. Trener Dejan Radonjić zna koliko težak izazov čeka njegovu ekipu.

„Posle veoma bitne pobede u Skoplju, raspoloženje je dobro. Idemo u Minhen da igramo protiv Bajerna koji je mnogo pokazao u dosadašnjem delu Evrolige. Savladali su ubedljivo Himki i Strazbur, imali dva sjajna meča protiv Fenerbahčea u Istanbulu i protiv Reala u Madridu. Pokazali su da imaju odličan tim, veliko iskustvo, tu je i Svetislav Pešić kao garancija rezultata i dobrih stvari koje se dešavaju u klubu. Na osnovu svega toga, jasno je da nas čeka težak meč i izuzetno kvalitetan protivnik, koji je itekako konkurentan svim timovima u našoj grupi. Idemo u Minhen da odigramo meč za koji smatramo da će biti još jedan novi izazov za nas“, rekao je Radonjić.

Sa druge strane, Svetislav Pešić je ove sezone, čini se, sklopio odličnu ekipu koja je u dosadašnjem toku sezone pokazala da ravnopravno može da igra i sa najjačim timovima. Pešić je bivši trener crveno-belih i veliki navijač, ali rekao je da Bajern mora da dobije predstojeći duel.

„Biće ovo veoma intenzivna i psihološka utakmica protiv mog omiljenog kluba. Imaju izbalansiran sastav sa iskusnim igračima i mladim talentima koji već preuzimaju mnogo odgovornosti. Takođe, igraju fizički. Ali ako želimo da pobošljamo šanse da se plasiramo u sledeću fazu Evrolige, moramo da pobedimo Beograđane na svom terenu“, rekao je Pešić.

Komentari / 0

Ostavite komentar