ЕУРО 2016: Почиње бараж!

Утакмицом Норвешка – Мађарска у четвртак увече почиње бараж за пласман на Европско првенство у Француској следеће године.

Фудбал 12.11.2015 | 14:40
ЕУРО 2016: Почиње бараж!

Поред ове утакмице, састају се још БиХ – Ирска (петак), те Украјина – Словенија и Шведска – Данска (субота).

Реванш мечеви су на програму три дана након првих утакмица, које се играју у Ослу, Зеници, Лавову и Солни, предграђу Стокхолма.

Норвежани су 30 година непоражени против Мађара, нити их је ико добио у Ослу у последње четири квалификационе утакмице.

Ипак, домаћини се не уздају превише у традицију, јер она каже и да никога нису победили на свом терену већ 20 година у новембру.

"Имамо спремне играче који наступају за клубове који се и даље боре у Европи. Ово је нова Норвешка, и даље радимо на развоју тима. Верујем у ове момке, поносан сам како се носе и са победама и са поразима", рекао је селектор Норвешке Пер-Матијас Хегмо.

Док су Норвежани са скором од шест победа и три пораза у десет утакмица квалификације завршили иза Италије и Хрватске, Мађари су имали учинак од четири тријумфа и два пораза иза Северне Ирске и Румуније, а трагично су остали без директног пласмана као најбољи трећепласирани тим.

"Добар почетак је изузетно важан. Норвешка је одлична, има играче који наступају у Лиги шампиона и Лиги Европе. Добар резултат би нам донео одличан тимски дух. Не смемо им дати шансу", рекао је селектор Мађарске Бернд Строк.

Бараж за ЕУРО:
четвртак 20:45 Норвешка – Мађарска
петак 20:45 БиХ – Ирска
субота 18:00 Украјина – Словенија
субота 20:45 Шведска – Данска

Коментари / 0

Оставите коментар