EURO 2016: Počinje baraž!

Utakmicom Norveška – Mađarska u četvrtak uveče počinje baraž za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj sledeće godine.

Fudbal 12.11.2015 | 14:40
EURO 2016: Počinje baraž!

Pored ove utakmice, sastaju se još BiH – Irska (petak), te Ukrajina – Slovenija i Švedska – Danska (subota).

Revanš mečevi su na programu tri dana nakon prvih utakmica, koje se igraju u Oslu, Zenici, Lavovu i Solni, predgrađu Stokholma.

Norvežani su 30 godina neporaženi protiv Mađara, niti ih je iko dobio u Oslu u poslednje četiri kvalifikacione utakmice.

Ipak, domaćini se ne uzdaju previše u tradiciju, jer ona kaže i da nikoga nisu pobedili na svom terenu već 20 godina u novembru.

"Imamo spremne igrače koji nastupaju za klubove koji se i dalje bore u Evropi. Ovo je nova Norveška, i dalje radimo na razvoju tima. Verujem u ove momke, ponosan sam kako se nose i sa pobedama i sa porazima", rekao je selektor Norveške Per-Matijas Hegmo.

Dok su Norvežani sa skorom od šest pobeda i tri poraza u deset utakmica kvalifikacije završili iza Italije i Hrvatske, Mađari su imali učinak od četiri trijumfa i dva poraza iza Severne Irske i Rumunije, a tragično su ostali bez direktnog plasmana kao najbolji trećeplasirani tim.

"Dobar početak je izuzetno važan. Norveška je odlična, ima igrače koji nastupaju u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Dobar rezultat bi nam doneo odličan timski duh. Ne smemo im dati šansu", rekao je selektor Mađarske Bernd Strok.

Baraž za EURO:
četvrtak 20:45 Norveška – Mađarska
petak 20:45 BiH – Irska
subota 18:00 Ukrajina – Slovenija
subota 20:45 Švedska – Danska

Komentari / 0

Ostavite komentar