Мурињо преузима Манчестер Јунајтед?!

На спекулацију из Италије "упецали" су се само енглески таблоиди...

Фудбал 12.11.2015 | 15:20
Мурињо преузима Манчестер Јунајтед?!

Жозе Мурињо има договор са челницима Манчестер јунајтеда да постане менаџер тог тима након одласка Луја ван Гала, тврди италијански "Тутомеркатовеб".

Ова спекулација свакако је подстакнута слабим резултатима у Челсију и критичном позицијом португалског стручњака, чији тим је после 12 одиграних кола тек 16. на табели.

Како је Ван Галов статус на Олд Трафорду прилично добар - мада многи навијачи нису задовољни стилом игре и неким тактичким решењима - комбинација са Мурињом могла би да се оствари тек када Холанђанину истекне уговор (лета 2017), или нешто раније у случају да кола крену низбрдо, па дође до превременог раскида сарадње.

Британске кладионице сматрају Муриња другим фаворитом за наредног менаџера "црвених ђавола", иза Ван Галовог помоћника Рајана Гигса.

Португалац је 2013. био заинтересован да наследи сер Алекса Фергусона, али се овај одлучио за Дејвида Мојеса, који је остао на клупи само једну сезону.

Реализација наводног договора са Манчестер јунајтедом, о чему у Енглеској пише само "жута штампа", могла би од Муриња да захтева паузу у раду, у случају да се његов раскид са Челсијем деси пре Ван Галовог раскида са Јунајтедом.

Јунајтед и Челси одмериће снаге у оквиру Премијер лиге 28. децембра, па 6. фебруара.

Коментари / 0

Оставите коментар