Murinjo preuzima Mančester Junajted?!

Na spekulaciju iz Italije "upecali" su se samo engleski tabloidi...

Fudbal 12.11.2015 | 15:20
Murinjo preuzima Mančester Junajted?!

Žoze Murinjo ima dogovor sa čelnicima Mančester junajteda da postane menadžer tog tima nakon odlaska Luja van Gala, tvrdi italijanski "Tutomerkatoveb".

Ova spekulacija svakako je podstaknuta slabim rezultatima u Čelsiju i kritičnom pozicijom portugalskog stručnjaka, čiji tim je posle 12 odigranih kola tek 16. na tabeli.

Kako je Van Galov status na Old Trafordu prilično dobar - mada mnogi navijači nisu zadovoljni stilom igre i nekim taktičkim rešenjima - kombinacija sa Murinjom mogla bi da se ostvari tek kada Holanđaninu istekne ugovor (leta 2017), ili nešto ranije u slučaju da kola krenu nizbrdo, pa dođe do prevremenog raskida saradnje.

Britanske kladionice smatraju Murinja drugim favoritom za narednog menadžera "crvenih đavola", iza Van Galovog pomoćnika Rajana Gigsa.

Portugalac je 2013. bio zainteresovan da nasledi ser Aleksa Fergusona, ali se ovaj odlučio za Dejvida Mojesa, koji je ostao na klupi samo jednu sezonu.

Realizacija navodnog dogovora sa Mančester junajtedom, o čemu u Engleskoj piše samo "žuta štampa", mogla bi od Murinja da zahteva pauzu u radu, u slučaju da se njegov raskid sa Čelsijem desi pre Van Galovog raskida sa Junajtedom.

Junajted i Čelsi odmeriće snage u okviru Premijer lige 28. decembra, pa 6. februara.

Komentari / 0

Ostavite komentar