Хитлер: Презиме је крст који носим

Упознајте Романа Лукаса Хитлера – јединог човека који носи име најомраженије личности у историји и који тврди да је с њим у сродству.

Свијет 11.11.2015 | 11:00
Хитлер: Презиме је крст који носим

“Ја сам праунук Адолфовог стрица”, каже Роман. Он тврди да су његови родитељи побегли из комунистичке Источне Немачке и умрли у словачкој престоници Братислави.

Он је потом предат манастиру, одакле га је касније усвојила једна породица из Пољске, пре него што се вратио у Немачку да учи за бродског кормилара.

“Име ми је донело много неприлика”, признаје Хитлер. “Људи су или шокирани, или се смеју кад чују како се презивам. Због тога сам изгубио многе приликеза посао. После мене, више неће бити Хитлера. Ова срамота мора да се оконча. Ово име је као крст који носим и који не желим никоме”.

Ипак, његова прича о брату хитлеровог оца Алојза не уклапа се у прихваћену верзију историје. Према званичним подацима, Алојзова мајка Марија Шиклгрубер је у 42. години живота 1837. родила своје прво и једино дете.

Она је одбијала да призна ко је отац детета, јер је била неудата, па га је свештеник крстио као Алојза Шиклгрубера и унео “непризнат” у рубрику за очево име.

Историчари су спекулисали о две могућности: да је Алојзов отац Јохан Георг Хидлер, чије је име касније додато у његову крштеницу и кога је Трећи Рајх и званично признао као његовог оца. Друга је да је реч о Непомуку Хидлеру, Георговом брату, који је подигао Алојза и касније му преписао већину своје имовине.

Извор: Б92

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Наука

11.11.2015 10:05

Немас ти везе са оцем нације њемацке,Хитлер је био у праву по питању зидова,нека их је таманио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

11.11.2015 10:39

Којем ти људском несоју припадаш.

Name

Цвико

11.11.2015 11:47

Па хрватима, коме другом

Name

Михаило Микић

11.11.2015 14:35

Хитлер на неки начин јесте отац савремене Њемачке. По његовом плану су грађени ауто путеви, пруге и многе грађевине од јавног значаја а на техничком нивоу Њемачка је такође у вријеме Хитлера постигла завидне резултате. Данашња Европска Заједница за којом СРБи толико пуно чезну и жуде је такође направита по политичким идејама Адолфа Хитлера. Зато је Хитлер отац не само савремене Њемачке већ и Западне Европе а НАТО пакт је организован на принципима сила осовине: Берлин, Рим, Токио. Умјесто тога сад је само Берлин, Лондон, Вашингтон. Зато је савремени западни свијет био и остао Хитлеров по својој политичкој и економској суштини са малим вањским и споредним промјенама у декорацији!

Name

Бл

11.11.2015 11:27

Иста је то сорта и Хитлер и Зидоби

ОДГОВОРИТЕ