Штрајк у ''Луфтханзи'' отказано 930 летова

Кабинско особље немачке авиокомпаније ''''Луфтханза'''' наставиће и данас штрајк, а медији јављају да ће бити отказано око 930 летова и да ће то утицати да више од 100.000 путника не стигне до жељене дестинације.

Свијет 11.11.2015 | 08:40
Штрајк у ''Луфтханзи'' отказано 930 летова

Летови ће бити анулирани на најфреквентнијем аеродрому у Франкфурту, као и на важним аеродромима у Диселдорфу и Минхену, преносе немачки медији, наводећи да су и синдикат и руководство ''Луфтханзе''' најавили спремност за разговоре, али да је, како се наглашава став менаџемента, претпоставка за то одустајање од штрајка.

Штрајк кабинског особља се шири, тако да је у петак, првог дана штрајка, било отказано око 290 летова, чиме је било погођено 37.000 путника, у суботу било чак 520 летова, при чему је оштећено око 58.000 путника, подсећају медији.

Штрајком је погођена само компанија ''Луфтханза'', а не и њене ''кћерке-фирме'', попут ''Јуровингса'', ''Аустриан Аирлинес'', ''Аир Доломити'' или ''Брушелс Аирлинес'', преносе медији и наводе да се путницима нуди могућности да бесплатно откажу лет или га пребаце за неки други термин.

Штрајк би требало да траје до петка, а из синдиката упозоравају да менаџмент води пропаганду и окреће расположење против синдиката.

Преговори о тарифи пословања стјурда и стјуардеса трају већ две године, много је спорних питања везаних за превремене пензије и отпремнине, подсећају медији и наводе да је то први ''устанак'' 19 000 пратећег особља, док су пилоти штрајковали већ 31 пут.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Богоје

11.11.2015 07:44

Најбоља компанија за мој укус и потребе преко 35 година летим искљуциво са Луфтханзом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

11.11.2015 08:15

ОВАКО СЕ БРАНЕ ИНТЕРЕСИ РАДНИКА У "ТРУЛОМ" КАПИТАЛИЗМУ... ДРЖАВА И ГАЗДЕ ОВЕ МОЋНЕ КОМПАНИЈЕ ИМАЈУ "НОЋНУ МОРУ" КАДА ПОКУШАЈУ ДА СМАЊЕ ПРАВА РАДНИКА И ГУРНУ РУКУ У ЊИХОВ ЏЕП. СТРУКОВНИ СИНДИКАТ ПИЛОТА И СИНДИКАТ КАБИНСКОГ ОСОБЉА ЈАКО ДОБРО ЗНА КАКО СЕ ТО РАДИ... КОД ЊИХ НЕМА "ТРУЛИХ МИШИЋКИ" ИЛИ ОСТАЛИХ СИНДИКАЛНИХ ПРОПАЛИЦА... ОДАВНО ЈЕ ДОШЛО ВРИЈЕМЕ ДА СЕ И КОД НАС ОРГАНИЗУЈУ ОВАКВИ МОДЕРНИ И АКТИВНИ СИНДИКАТИ... ОНА УНИЈА СИНДИКАТА У ЗДРАВСТВУ РС МИ СВЕ ВИСЕ ЛИЧИ НА ЈЕДАН МОДЕРАН ЗАПАДНИ СИНДИКАТ, АЛИ ИМАЈУ ЈОС МНОГО ТОГА ДА УЧЕ...

ОДГОВОРИТЕ