Видео: Гранде Икер!

Голман репрезентације Шпаније одликован је у родној земљи!

Фудбал 12.11.2015 | 09:20
Видео: Гранде Икер!

Икер Касиљас, репрезентативац Шпаније, примио је из руку премијера Мариана Рахоја орден за велика фудбалска достигнућа.

Он је одликован Великим крстом за спортске заслуге, највишим краљевским орденом који добијају спортисти.

Чувар мреже Порта примио је орден на церемонији која је уприличена у дворцу Монклоа, официјалној резиденцији премијера у Мадриду.

Касиљас, који је 164 пута у каријери наступао за национални тим своје земље, захвалио се на указаној части.

"Овај орден подсећа ме на све заједничке тренутке проведене са саиграчима у репрезентацији и навијачима. Желим да га посветим свима онима који су ме подржавали током каријере. Не знам да ли сам заслужио овако велико признање, али ме оно чини срећним и поносним. У репрезентацији сам плакао и се и радовао, али сам увек осећао наклоност навијача. Желим да када окончам каријеру, а до тада ће проћи још сигурно две године, да се осећам као особа која је увек покушавала да помогне друштву", рекао је Касиљас који је на церемонију у његову част стигао у пратњи животне сапутнице, новинарке Саре Карбонеро.

Икер Касиљас је после наступа за све млађе репрезентативне категорије, за сениорски тим дебитовао 2000. године и са селекцијом Шпаније окитио се титулом европског и светског шампиона.

У каријери је са Реалом освојио и Лигу шампиона и тако постао једини фудбалер у историји, уз легендарног Франца Бекенбауера и Дидијеа Дешана, који је објединио та три трофеја.

Коментари / 0

Оставите коментар