Video: Grande Iker!

Golman reprezentacije Španije odlikovan je u rodnoj zemlji!

Fudbal 12.11.2015 | 09:20
Video: Grande Iker!

Iker Kasiljas, reprezentativac Španije, primio je iz ruku premijera Mariana Rahoja orden za velika fudbalska dostignuća.

On je odlikovan Velikim krstom za sportske zasluge, najvišim kraljevskim ordenom koji dobijaju sportisti.

Čuvar mreže Porta primio je orden na ceremoniji koja je upriličena u dvorcu Monkloa, oficijalnoj rezidenciji premijera u Madridu.

Kasiljas, koji je 164 puta u karijeri nastupao za nacionalni tim svoje zemlje, zahvalio se na ukazanoj časti.

"Ovaj orden podseća me na sve zajedničke trenutke provedene sa saigračima u reprezentaciji i navijačima. Želim da ga posvetim svima onima koji su me podržavali tokom karijere. Ne znam da li sam zaslužio ovako veliko priznanje, ali me ono čini srećnim i ponosnim. U reprezentaciji sam plakao i se i radovao, ali sam uvek osećao naklonost navijača. Želim da kada okončam karijeru, a do tada će proći još sigurno dve godine, da se osećam kao osoba koja je uvek pokušavala da pomogne društvu", rekao je Kasiljas koji je na ceremoniju u njegovu čast stigao u pratnji životne saputnice, novinarke Sare Karbonero.

Iker Kasiljas je posle nastupa za sve mlađe reprezentativne kategorije, za seniorski tim debitovao 2000. godine i sa selekcijom Španije okitio se titulom evropskog i svetskog šampiona.

U karijeri je sa Realom osvojio i Ligu šampiona i tako postao jedini fudbaler u istoriji, uz legendarnog Franca Bekenbauera i Didijea Dešana, koji je objedinio ta tri trofeja.

Komentari / 0

Ostavite komentar