Легенде Партизана упозоравају...!

Освојите бар друго место и Куп Србије! И направите тим за следећу сезону! Бјековић тврди да црно-бели имају најбољи тим у Србији, Кежман ударио на Управу, а Рашовић каже да криза у руковођењу траје најмање седам година!

Фудбал 12.11.2015 | 10:00
Легенде Партизана упозоравају...!

Овако нешто ни легенде не памте. Не памте, јер се није десило. Никад у историји фудбала на овим просторима Партизан није заостајао чак 21 бод у односу на Црвену звезду, а осим резултатског посртања утисак је да црно-бели играју ужасно и да ко год се нађе преко пута њих може да им да бар гол. Често и два.

То сазнање изузетно погађа легенде клуба из Хумске 1, које истичу да је актуелна сезона, без обзира на још увек реалне шансе да се презими у Европи, разочаравајуће.
„Јако је болно то што се дешава Партизану. Ово је незамисливо и недопустиво, јер ће текућа сезона ући у анале као једна од најнеуспешнијих. Што је најгоре, не видим светло на крају тунела. Не бих превише да улазим у дискусију, јер се код нас доста тога протумачи на погрешан начин. Наредни прелазни рок не би требало да се одради да би се спасла сезона, већ да се поче са формирањем тима за следећу. Партизан има најбоље играче за наше услове, само је питање због чега не дају ни 50 одсто својих могућности“, испричао је у разговору за Информер Ненад Бјековић, некадашњи нападач, тренер и спортски директор Партизана.

На питање ко је одговоран за овакво стање тешко је одговорити и прецизно поделити кривицу, али је јасно и да је управа катастрофално одрадила прелазни рок, као и да играчи, било да су доведени или су староседеоци, ове јесени у Србији играју исто тако катастрофално.
„Посртање клуба траје дуго, већ седам-осам година. Партизан воде људи који су наследили проблеме претходне управе, а претходна оне још раније и све тако у недоглед. Челници су, ипак, морали да знају шта их чека. Доведени су истрошени играчи, а много бољи могу да се нађу у Телеоптику“, сматра Бранко Рашовић, члан чувене генерације Партизанових беба која је 1966. године играла финале Купа шампиона.

Од таквог Партизана данашњи је светлосним годинама далеко. Примера ради, не може да победи ни најгору екипу у првенству, Јагодину, те се после 17 рунди налази на деоби петог места, уз опасност да ако настави да греши склизне у групу тимова који ће после 30. кола играти плеј-аут.
„Партизан већ месецима не игра добро, текућа сезона је једна од најнеуспешнијих у блиској историји клуба. Ко год да је тренирао тим, било тренер, генерални директор или председник, то није урадио добро. Мислим да људима из клуба треба више искуства, јер у каријерама нису имали додира са фудбалом. Сада ће имати тежак задатак да одаберу појачања и да најбоље могуће одраде прелазни рок. Црно-бели би требало да се фокусирају да освоје друго место и Куп Србије, јер Црвену звезду вероватно не могу да стигну. Вечити ривал је одрадио добар прелазни рок, довео добре играче и заиста игра добро“, додао је Матеја Кежман, некадашњи шпиц црно-белих.

Коментари / 0

Оставите коментар