Legende Partizana upozoravaju...!

Osvojite bar drugo mesto i Kup Srbije! I napravite tim za sledeću sezonu! Bjeković tvrdi da crno-beli imaju najbolji tim u Srbiji, Kežman udario na Upravu, a Rašović kaže da kriza u rukovođenju traje najmanje sedam godina!

Fudbal 12.11.2015 | 10:00
Legende Partizana upozoravaju...!

Ovako nešto ni legende ne pamte. Ne pamte, jer se nije desilo. Nikad u istoriji fudbala na ovim prostorima Partizan nije zaostajao čak 21 bod u odnosu na Crvenu zvezdu, a osim rezultatskog posrtanja utisak je da crno-beli igraju užasno i da ko god se nađe preko puta njih može da im da bar gol. Često i dva.

To saznanje izuzetno pogađa legende kluba iz Humske 1, koje ističu da je aktuelna sezona, bez obzira na još uvek realne šanse da se prezimi u Evropi, razočaravajuće.
„Jako je bolno to što se dešava Partizanu. Ovo je nezamislivo i nedopustivo, jer će tekuća sezona ući u anale kao jedna od najneuspešnijih. Što je najgore, ne vidim svetlo na kraju tunela. Ne bih previše da ulazim u diskusiju, jer se kod nas dosta toga protumači na pogrešan način. Naredni prelazni rok ne bi trebalo da se odradi da bi se spasla sezona, već da se poče sa formiranjem tima za sledeću. Partizan ima najbolje igrače za naše uslove, samo je pitanje zbog čega ne daju ni 50 odsto svojih mogućnosti“, ispričao je u razgovoru za Informer Nenad Bjeković, nekadašnji napadač, trener i sportski direktor Partizana.

Na pitanje ko je odgovoran za ovakvo stanje teško je odgovoriti i precizno podeliti krivicu, ali je jasno i da je uprava katastrofalno odradila prelazni rok, kao i da igrači, bilo da su dovedeni ili su starosedeoci, ove jeseni u Srbiji igraju isto tako katastrofalno.
„Posrtanje kluba traje dugo, već sedam-osam godina. Partizan vode ljudi koji su nasledili probleme prethodne uprave, a prethodna one još ranije i sve tako u nedogled. Čelnici su, ipak, morali da znaju šta ih čeka. Dovedeni su istrošeni igrači, a mnogo bolji mogu da se nađu u Teleoptiku“, smatra Branko Rašović, član čuvene generacije Partizanovih beba koja je 1966. godine igrala finale Kupa šampiona.

Od takvog Partizana današnji je svetlosnim godinama daleko. Primera radi, ne može da pobedi ni najgoru ekipu u prvenstvu, Jagodinu, te se posle 17 rundi nalazi na deobi petog mesta, uz opasnost da ako nastavi da greši sklizne u grupu timova koji će posle 30. kola igrati plej-aut.
„Partizan već mesecima ne igra dobro, tekuća sezona je jedna od najneuspešnijih u bliskoj istoriji kluba. Ko god da je trenirao tim, bilo trener, generalni direktor ili predsednik, to nije uradio dobro. Mislim da ljudima iz kluba treba više iskustva, jer u karijerama nisu imali dodira sa fudbalom. Sada će imati težak zadatak da odaberu pojačanja i da najbolje moguće odrade prelazni rok. Crno-beli bi trebalo da se fokusiraju da osvoje drugo mesto i Kup Srbije, jer Crvenu zvezdu verovatno ne mogu da stignu. Večiti rival je odradio dobar prelazni rok, doveo dobre igrače i zaista igra dobro“, dodao je Mateja Kežman, nekadašnji špic crno-belih.

Komentari / 0

Ostavite komentar