НБА: Нестварне цифре "Браде" и Драмонда!

Бек Хјустона и центар Детроита изабрани су за најбоље играче НБА лиге током претходне недеље.

Кошарка 12.11.2015 | 10:20
НБА: Нестварне цифре "Браде" и Драмонда!

Статистика у спорту није увек поуздан метод утврђивања квалитета неког играча и његове вредности за тим, али понекад су цифре такве да можете само да их процесуирате у глави и кажете: "Ух!"

Џејмс Харден и Андре Драмонд проглашени су за играче недеље у Западној, односно Источној конференцији НБА лиге, пошто су и један и други, благо речено, доминирали у одређеним категоријама.

Харден је од 2. до 8. новембра са Хјустон Рокитсима остварио скор 4-0, постижући 38,5 поена по утакмици, уз респектабилних 5,5 скокова и 5,5 асистенција.

На прве три утакмице нове сезоне бележио је у просеку скромних 18 поена, али је брзо ставио до знања да ће поново бити један од главних кандидата за МВП трофеј.

Детроит Пистонси за сада су уз Минесоту најпријатније изненађење јесени. Прошле седмице су добили две од три утакмице, и то против Финикса и Портланда у гостима, а Драмонд је у том периоду обесмислио уобичајено поимање "дабл-дабл" учинка.

Како после његових 25 поена и 29 скокова против Индијане, односно 29 поена и 27 скокова против Портланда, да се осећају играчи који заврше утакмицу са базичних "10+10"?

Драмонд на нивоу сезоне бележи 20,3 поена и 20,3 скока по утакмици, а само прошле недеље је остварио просеке од 22 поена и 24,3 скока.

Коментари / 0

Оставите коментар