NBA: Nestvarne cifre "Brade" i Dramonda!

Bek Hjustona i centar Detroita izabrani su za najbolje igrače NBA lige tokom prethodne nedelje.

Košarka 12.11.2015 | 10:20
NBA: Nestvarne cifre "Brade" i Dramonda!

Statistika u sportu nije uvek pouzdan metod utvrđivanja kvaliteta nekog igrača i njegove vrednosti za tim, ali ponekad su cifre takve da možete samo da ih procesuirate u glavi i kažete: "Uh!"

Džejms Harden i Andre Dramond proglašeni su za igrače nedelje u Zapadnoj, odnosno Istočnoj konferenciji NBA lige, pošto su i jedan i drugi, blago rečeno, dominirali u određenim kategorijama.

Harden je od 2. do 8. novembra sa Hjuston Rokitsima ostvario skor 4-0, postižući 38,5 poena po utakmici, uz respektabilnih 5,5 skokova i 5,5 asistencija.

Na prve tri utakmice nove sezone beležio je u proseku skromnih 18 poena, ali je brzo stavio do znanja da će ponovo biti jedan od glavnih kandidata za MVP trofej.

Detroit Pistonsi za sada su uz Minesotu najprijatnije iznenađenje jeseni. Prošle sedmice su dobili dve od tri utakmice, i to protiv Finiksa i Portlanda u gostima, a Dramond je u tom periodu obesmislio uobičajeno poimanje "dabl-dabl" učinka.

Kako posle njegovih 25 poena i 29 skokova protiv Indijane, odnosno 29 poena i 27 skokova protiv Portlanda, da se osećaju igrači koji završe utakmicu sa bazičnih "10+10"?

Dramond na nivou sezone beleži 20,3 poena i 20,3 skoka po utakmici, a samo prošle nedelje je ostvario proseke od 22 poena i 24,3 skoka.

Komentari / 0

Ostavite komentar