Зенга смијењен послије 14 утакмица! И у Палерму смјена!

Сампдорија већ тражи новог тренера.

Фудбал 10.11.2015 | 19:20
Зенга смијењен послије 14 утакмица! И у Палерму смјена!

Пораз од Војводине од 0:4, на дебију на клупи Сампдорије слутио је на овакав расплет.

Тринаест утакмица касније – отказ!

После два дуела са Вошом у квалификацијама за Лигу Европе (0:4, 0:2) и 12 кола Серије А, председник Сампдорије Масимо Фереро уручио је отказ бившем голману тог клуба, Валтеру Зенги (55).

Очајна серија Сампа од једне победе у последњих седам кола "калча", али и све жешћи протести навијача, навели су темпераментног Ферера да смени Зенгу, који је на "Мараси" стигао у јуну као замена за Синишу Михајловића, садашњег тренера Милана.

После елиминације од Војводине, Зенга је сабрао екипу и добио три утакмице у првих пет првенствених кола, али је потом Самп ушао у црну серију током које је савладана само последњепласирана Верона, а кап која је прелича чашу био је пораз на "Ферарису" за викенд, од Наполија – 0:2.

Сампдорија је била трећи клуб у Италији, у којем је легендарни голман Интера радио, после Катаније (април 2008. – јул 2009) и Палерма (јул 2009 – новембар 2009). После тога, отиснуо се на Блиски Исток, где је тренирао Наср, Ал-Наср и Ал-Џазиру.

Зенга се само у два клуба задржао дуже од једне сезоне, у Катанији и Насру.

Црвеној звезди донео је дуплу круну у сезони 2005/06, али је потом отишао из Београда на инсистирање супруге, којој се није допао живот у нашој престоници. Пре и после Звезде водио је румунске Насионал, Стеауу и Динамо из Букурешта, као и турски Гацијатеп.

Има и румунско држављанство.

Италијански фудбалски клуб Палермо саопштио је данас да је отпустио тренера Ђузепеа Јакинија и на његово место поставио Давидеа Балардинија.О Јакинијевој смени се нагађало већ неко време, због лошег почетка сезоне, а одлука није промењена иако је екипа протеклог викенда победила Кјево 1:0. Клуб је додао да Балардини одмах преузима дужност. Овај тренер је водио Лацио, Ђенову и Болоњу, а ово ће му бити други мандат у Палерму, који је тренирао у сезони 2008/09.

Коментари / 0

Оставите коментар