Zenga smijenjen poslije 14 utakmica! I u Palermu smjena!

Sampdorija već traži novog trenera.

Fudbal 10.11.2015 | 19:20
Zenga smijenjen poslije 14 utakmica! I u Palermu smjena!

Poraz od Vojvodine od 0:4, na debiju na klupi Sampdorije slutio je na ovakav rasplet.

Trinaest utakmica kasnije – otkaz!

Posle dva duela sa Vošom u kvalifikacijama za Ligu Evrope (0:4, 0:2) i 12 kola Serije A, predsednik Sampdorije Masimo Ferero uručio je otkaz bivšem golmanu tog kluba, Valteru Zengi (55).

Očajna serija Sampa od jedne pobede u poslednjih sedam kola "kalča", ali i sve žešći protesti navijača, naveli su temperamentnog Ferera da smeni Zengu, koji je na "Marasi" stigao u junu kao zamena za Sinišu Mihajlovića, sadašnjeg trenera Milana.

Posle eliminacije od Vojvodine, Zenga je sabrao ekipu i dobio tri utakmice u prvih pet prvenstvenih kola, ali je potom Samp ušao u crnu seriju tokom koje je savladana samo poslednjeplasirana Verona, a kap koja je preliča čašu bio je poraz na "Ferarisu" za vikend, od Napolija – 0:2.

Sampdorija je bila treći klub u Italiji, u kojem je legendarni golman Intera radio, posle Katanije (april 2008. – jul 2009) i Palerma (jul 2009 – novembar 2009). Posle toga, otisnuo se na Bliski Istok, gde je trenirao Nasr, Al-Nasr i Al-Džaziru.

Zenga se samo u dva kluba zadržao duže od jedne sezone, u Kataniji i Nasru.

Crvenoj zvezdi doneo je duplu krunu u sezoni 2005/06, ali je potom otišao iz Beograda na insistiranje supruge, kojoj se nije dopao život u našoj prestonici. Pre i posle Zvezde vodio je rumunske Nasional, Steauu i Dinamo iz Bukurešta, kao i turski Gacijatep.

Ima i rumunsko državljanstvo.

Italijanski fudbalski klub Palermo saopštio je danas da je otpustio trenera Đuzepea Jakinija i na njegovo mesto postavio Davidea Balardinija.O Jakinijevoj smeni se nagađalo već neko vreme, zbog lošeg početka sezone, a odluka nije promenjena iako je ekipa proteklog vikenda pobedila Kjevo 1:0. Klub je dodao da Balardini odmah preuzima dužnost. Ovaj trener je vodio Lacio, Đenovu i Bolonju, a ovo će mu biti drugi mandat u Palermu, koji je trenirao u sezoni 2008/09.

Komentari / 0

Ostavite komentar