Стразбур: Црнадак предао предсједавање

Министар спољних послова Босне и Херцеговине и предсједавајући Комитета министара Савјета Европе Игор Црнадак предао је данас у Палати Европе у Стразбуру предсједавање Комитетом министру спољних послова Републике Бугарске Даниелу Митову.

Босна и Херцеговина 10.11.2015 | 14:40
Стразбур: Црнадак предао предсједавање

Церемонија примопредаје предсједавања одржана је на састанку Комитета министара Савјета Европе, којим је предсједавао министар Црнадак.

Црнадак је Митову пожелио успјешно предсједавање, те се генералном секретару Савјета Европе Торбјорну Јагланду и службама ове организације захвалио на оствареној успјешној сарадњи и подршци предсједавању Босне и Херцеговине, које је оцијенио успјешним.

Завршетак босанско-херцеговачког предсједавања Комитетом министара Савјета Европе обиљежен је синоћ концертом џез састава „Јазз Поесy Цабарет“ из Бањалуке који је одржан у једном од најекслузивнијих простора у Стразбуру, бившој царској палати Палаис Рохан, уз присуство представника Савјета Европе и Европске уније, чланова дипломатског кора и других бројних званица. Пред почетак концерта, министар Црнадак се пригодним говором обратио публици.

Предсједавање Босне и Херцеговине Комитетом симболично ће бити окончано данас послијеподне спуштањем заставе Босне и Херцеговине и подизањем заставе Бугарске, земље која је наредна предсједавајућа Комитетом министара, на тргу испред градске вијећнице Стразбура, уз присуство министра Црнатка и министра Митова, као и њиховим обраћањима.

Предсједавање Босне и Херцеговине Комитетом министара је од земаља чланица Вијећа Европе оцијењено као изузетно успјешно.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

окс

10.11.2015 15:20

Јбг Црнадак кратко би!

ОДГОВОРИТЕ