Strazbur: Crnadak predao predsjedavanje

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine i predsjedavajući Komiteta ministara Savjeta Evrope Igor Crnadak predao je danas u Palati Evrope u Strazburu predsjedavanje Komitetom ministru spoljnih poslova Republike Bugarske Danielu Mitovu.

Bosna i Hercegovina 10.11.2015 | 14:40
Strazbur: Crnadak predao predsjedavanje

Ceremonija primopredaje predsjedavanja održana je na sastanku Komiteta ministara Savjeta Evrope, kojim je predsjedavao ministar Crnadak.

Crnadak je Mitovu poželio uspješno predsjedavanje, te se generalnom sekretaru Savjeta Evrope Torbjornu Jaglandu i službama ove organizacije zahvalio na ostvarenoj uspješnoj saradnji i podršci predsjedavanju Bosne i Hercegovine, koje je ocijenio uspješnim.

Završetak bosansko-hercegovačkog predsjedavanja Komitetom ministara Savjeta Evrope obilježen je sinoć koncertom džez sastava „Jazz Poesy Cabaret“ iz Banjaluke koji je održan u jednom od najeksluzivnijih prostora u Strazburu, bivšoj carskoj palati Palais Rohan, uz prisustvo predstavnika Savjeta Evrope i Evropske unije, članova diplomatskog kora i drugih brojnih zvanica. Pred početak koncerta, ministar Crnadak se prigodnim govorom obratio publici.

Predsjedavanje Bosne i Hercegovine Komitetom simbolično će biti okončano danas poslijepodne spuštanjem zastave Bosne i Hercegovine i podizanjem zastave Bugarske, zemlje koja je naredna predsjedavajuća Komitetom ministara, na trgu ispred gradske vijećnice Strazbura, uz prisustvo ministra Crnatka i ministra Mitova, kao i njihovim obraćanjima.

Predsjedavanje Bosne i Hercegovine Komitetom ministara je od zemalja članica Vijeća Evrope ocijenjeno kao izuzetno uspješno.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

oks

10.11.2015 15:20

Jbg Crnadak kratko bi!

ODGOVORITE