Лендл тражи новог Сампраса, Агасија...!

Иван Лендл тренираће у оквиру развојног програма Тениске федерације САД најталентованије тинејџере, с циљем да од њих створи будуће шампионе.

Тенис 12.11.2015 | 15:00
Лендл тражи новог Сампраса, Агасија...!

Како је пренела агенција АП, овај чешко-амерички тренер, осмоструки освајач Грен слем турнира, већ је започео рад са шесторицом 15-годишњака.

Заједно са Лендлом, иначе бившим тренером Британца Ендија Марија, у развојном програму биће ангажовани и некадашњи амерички тенисери Марди Фиш и Џил Крејбас.

"Уживам да радим са младим тенисерима које ћу моћи играчки да формирам и пре свега, да им помогнем да остваре своје потенцијале", рекао је 55-годишњи Лендл.

Американци су у синглу освојили 51 Грен слем турнир, дупло више од друге најтрофејније земље Шведске (25), а следе Шпанија (21), Аустралија (20), Швајцарска (19), Чешка (12) и Србија (10), а укључујући и титуле Ане Ивановић у женској конкуренцији 11.

Међутим, последњи Американац који је освојио Грен слем је Енди Родик, који је тријумфовао на УС Опену 2003. године, када је и Андре Агаси освојио Аустралијен опен.

С друге стране, у женској конкуренцији доминира Серена Вилијамс, али осим ње Американци већ годинама немају достојног представника на WТА листи.

Коментари / 0

Оставите коментар