Lendl traži novog Samprasa, Agasija...!

Ivan Lendl treniraće u okviru razvojnog programa Teniske federacije SAD najtalentovanije tinejdžere, s ciljem da od njih stvori buduće šampione.

Tenis 12.11.2015 | 15:00
Lendl traži novog Samprasa, Agasija...!

Kako je prenela agencija AP, ovaj češko-američki trener, osmostruki osvajač Gren slem turnira, već je započeo rad sa šestoricom 15-godišnjaka.

Zajedno sa Lendlom, inače bivšim trenerom Britanca Endija Marija, u razvojnom programu biće angažovani i nekadašnji američki teniseri Mardi Fiš i Džil Krejbas.

"Uživam da radim sa mladim teniserima koje ću moći igrački da formiram i pre svega, da im pomognem da ostvare svoje potencijale", rekao je 55-godišnji Lendl.

Amerikanci su u singlu osvojili 51 Gren slem turnir, duplo više od druge najtrofejnije zemlje Švedske (25), a slede Španija (21), Australija (20), Švajcarska (19), Češka (12) i Srbija (10), a uključujući i titule Ane Ivanović u ženskoj konkurenciji 11.

Međutim, poslednji Amerikanac koji je osvojio Gren slem je Endi Rodik, koji je trijumfovao na US Openu 2003. godine, kada je i Andre Agasi osvojio Australijen open.

S druge strane, u ženskoj konkurenciji dominira Serena Vilijams, ali osim nje Amerikanci već godinama nemaju dostojnog predstavnika na WTA listi.

Komentari / 0

Ostavite komentar