Андреа: У депресији сам, помишљам на крај!

После пораза од 0:6, 0:6, немачка тенисерка српског порекла открила је да има озбиљних породичних проблема и да размишља о крају каријере.

Тенис 12.11.2015 | 13:40
Андреа: У депресији сам, помишљам на крај!

Андреа Петковић има само 28 година и могла би са успехом још дуго да игра тенис.

Али, није немогуће да јој је ово последња профи сезона у каријери...

После пораза од 0:6, 0:6 од Карле Суарез Наваро у Кини, ове недеље, Немица српског порекла "пукла је", исплакала се и открила јавности да има озбиљних породичних проблема због чега не успева да се концентрише на тенис.

Штавише, да због свега размишља да одустане.

Андреа је рекла да јој је мајка тешко болесна и да сви у породици размишљају како да јој помогну.

"Дошло је дотле да сам довела сам тенис у питање. Осетила сам да је можда ова година прави тренутак за мене да закључим да ли желим да играм и даље, јер постоји још много леших ствари које могу да се раде у животу. Осећала сам током целе године да полако губим своју игру и страст за тенисом. А, било је јако чудно, јер никада тако нешто нисам осећала", рекла је Петковић за "WТА Инсидер".

"Тенис је увек био мој први избори и нешто што сам одувек желела да радим, али није више тако. Морам да донесем одлуку да ли желим и даље да играм или не".

Додала је да је свему допринела болест мајке, због које је пропустила много турнира и због чега није тренирала редовно. Од полуфинала Чарлстона у априлу, Немица није забележила значајан резултат, тј. није везала три победе, па је тренутно је 24. на WТА листи.

"Осећала сам као да је ово мучење, сваког минута. У последња два, три месеца потпуно сам изгубила страст за тенисом. Када сам била код куће са мојом породицом, била сам срећна. И, онда, када бих се вратила на Тур и отпутовала, исте скунде бих упадала у депресију. Депресију толико јаку да нисам желела да устанем из кревета. Цела ова година је јако тешка за моју породицу и мене, само сам желела да будем код куће".

Зашто није направила паузу?

"Зато што сам професионалац и зато што сам Немица, зато сам и даље ишла на сваки заказани тренинг и све оно што сам морала. Није да нисам радила. Није да нисам излазила на мечеве. И даље сам тренирала три сата дневно, и даље сам ишла у теретану, и даље сам радила све вежбе које сам радила и раније, и даље сам држала форму, и даље ишла код физиотерапеута сваки дан. Понашала сам се као професионалац иако је у мени кувало све ово", рекла је Петковић на крају ове исповести.

С обзиром на то да Андреу памтимо као ведру, веселу и расположену девојку, која је бележила одличне резултате у тенису и притом забављала навијаче, а на крају и наше је горе лист, надамо се да ће ова криза брзо проћи и да ћемо је гледати и наредне године на теренима...

...када ће поново одиграти чувени "петкораци" плес.

Андреа је рођена у Тузли 1987. године, а њени су емигрирали у Немачку мало пре почетка рата у Југославији. Професионалац је од 2006. У каријери је освојила шест WТА титула, зарадила 5,5 милиона долара и забележила 381 победу у синглу и 76 у дублу. Играла је полуфинале Ролан Гароса 2014, имала је и три четвртфинала Ролан Гароса, Аустралијан Опена и УС Опена 2011. године, када је забележила и најбољи пласман на WТА листи – 9. место, 10. октобра 2011.

Коментари / 0

Оставите коментар