Andrea: U depresiji sam, pomišljam na kraj!

Posle poraza od 0:6, 0:6, nemačka teniserka srpskog porekla otkrila je da ima ozbiljnih porodičnih problema i da razmišlja o kraju karijere.

Tenis 12.11.2015 | 13:40
Andrea: U depresiji sam, pomišljam na kraj!

Andrea Petković ima samo 28 godina i mogla bi sa uspehom još dugo da igra tenis.

Ali, nije nemoguće da joj je ovo poslednja profi sezona u karijeri...

Posle poraza od 0:6, 0:6 od Karle Suarez Navaro u Kini, ove nedelje, Nemica srpskog porekla "pukla je", isplakala se i otkrila javnosti da ima ozbiljnih porodičnih problema zbog čega ne uspeva da se koncentriše na tenis.

Štaviše, da zbog svega razmišlja da odustane.

Andrea je rekla da joj je majka teško bolesna i da svi u porodici razmišljaju kako da joj pomognu.

"Došlo je dotle da sam dovela sam tenis u pitanje. Osetila sam da je možda ova godina pravi trenutak za mene da zaključim da li želim da igram i dalje, jer postoji još mnogo leših stvari koje mogu da se rade u životu. Osećala sam tokom cele godine da polako gubim svoju igru i strast za tenisom. A, bilo je jako čudno, jer nikada tako nešto nisam osećala", rekla je Petković za "WTA Insider".

"Tenis je uvek bio moj prvi izbori i nešto što sam oduvek želela da radim, ali nije više tako. Moram da donesem odluku da li želim i dalje da igram ili ne".

Dodala je da je svemu doprinela bolest majke, zbog koje je propustila mnogo turnira i zbog čega nije trenirala redovno. Od polufinala Čarlstona u aprilu, Nemica nije zabeležila značajan rezultat, tj. nije vezala tri pobede, pa je trenutno je 24. na WTA listi.

"Osećala sam kao da je ovo mučenje, svakog minuta. U poslednja dva, tri meseca potpuno sam izgubila strast za tenisom. Kada sam bila kod kuće sa mojom porodicom, bila sam srećna. I, onda, kada bih se vratila na Tur i otputovala, iste skunde bih upadala u depresiju. Depresiju toliko jaku da nisam želela da ustanem iz kreveta. Cela ova godina je jako teška za moju porodicu i mene, samo sam želela da budem kod kuće".

Zašto nije napravila pauzu?

"Zato što sam profesionalac i zato što sam Nemica, zato sam i dalje išla na svaki zakazani trening i sve ono što sam morala. Nije da nisam radila. Nije da nisam izlazila na mečeve. I dalje sam trenirala tri sata dnevno, i dalje sam išla u teretanu, i dalje sam radila sve vežbe koje sam radila i ranije, i dalje sam držala formu, i dalje išla kod fizioterapeuta svaki dan. Ponašala sam se kao profesionalac iako je u meni kuvalo sve ovo", rekla je Petković na kraju ove ispovesti.

S obzirom na to da Andreu pamtimo kao vedru, veselu i raspoloženu devojku, koja je beležila odlične rezultate u tenisu i pritom zabavljala navijače, a na kraju i naše je gore list, nadamo se da će ova kriza brzo proći i da ćemo je gledati i naredne godine na terenima...

...kada će ponovo odigrati čuveni "petkoraci" ples.

Andrea je rođena u Tuzli 1987. godine, a njeni su emigrirali u Nemačku malo pre početka rata u Jugoslaviji. Profesionalac je od 2006. U karijeri je osvojila šest WTA titula, zaradila 5,5 miliona dolara i zabeležila 381 pobedu u singlu i 76 u dublu. Igrala je polufinale Rolan Garosa 2014, imala je i tri četvrtfinala Rolan Garosa, Australijan Opena i US Opena 2011. godine, kada je zabeležila i najbolji plasman na WTA listi – 9. mesto, 10. oktobra 2011.

Komentari / 0

Ostavite komentar